Ce nu ştiai că poţi congela

1 70445 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, nu e nevoie să arunci alimentele perisabile care-ţi rămân în urma pregătirii mâncărurilor. Cel mai bun mod de a le avea când faci alte preparate este să le congelezi. În plus, congelarea e ideală când vrei să ai gata clătite sau humus pentru oaspeţii neanunţaţi.

Înainte de a pune spre păstrare alimente la congelator,e bine să ai în vedere câteva reguli. Alimentele trebuie să fie răcite şi împachetate bine înainte. De asemenea,e indicat să nu le recongelezi.

Clătite

Dacă ai destul spaţiu în congelator şi vrei să ai gata câteva clătite atunci când e posibil să ai oaspeţi sau să ţi se facă poftă de un desert făcut în casă,congelează. Fă-le puţin mai groase şi punele între folii de aluminiu,ca să nu se lipească,apoi într-o pungă curată. Vor fi bune şi după o lună şi jumătate.

Usturoi

Dacă ţi se pare că ai tocat prea mult usturoi nu trebuie să ajungă la gunoi. Îl poţi pune la congelator într-o caserolă cu ulei. Îl păstrezi astfel mai multe luni la rând.

Humus

Dacă vrei să prepari humusulcu zile bune înainte de organizarea unei mese în familie sau cu prietenii şi te temi că nu va rezista în frigider,pune-l în congelator. Se păstrează bine până la patru luni dacă stă în recipient cu capac şi dacă mai adaugi peste el puţin ulei de măsline,ca să nu se usuce.

Ciuperci

Ideale pentru omlete şi alte preparate rapide la care nu-ţi trebuie o cantitate mare de ciuperci,cele păstrate la congelator vor fi de un real ajutor. Vor da un gust deosebit preparatelor,mai ales că-şi păstrează prospeţimea. Vor sta bine într-o punguţă de plastic,bine legată. Înainte de congelare e important să le speli şi să le cureţi,apoi să le feliezi sau să le mărunţeşti,după cum preferi.

Extrapont

Aşază ciupercile în strat subţire,ca să le poţi rupe mai uşor când vrei să le găteşti.

Pâine

Fie că este feliată,fie întreagă,pâinea poate fi congelată şi consumată mai târziu fără probleme. Dacă vrei să pui la congelator felii de pâine,reţine ca,înainte de a le pune într-o pungă mică de plastic,să le separi cu folii de aluminiu sau de hârtie,ca să nu se prindă una de alta. Elimină cât mai mult aer la închiderea pungii.