Ce să mănânci ca să ai un somn odihnitor

1 75028 original jpg jpeg

În fiecare seară, acelaşi scenariu. Închizi toate aparatele, faci linişte în casă, bei un ceai înainte de culcare, numeri până la 100, apoi până la 1000 şi tot aşa... Cu toate acestea, Moş Ene nu trece pe la gene. E posibil ca alimentaţia să fie de vină, aşa că ţi-am pregătit câteva sugestii pentru a avea un somn uşor, fără pastile.

Pentru a adormi

Melatonina,un hormon natural cu rol complex în organism,reglează ceasul biologic şi influenţează calitatea somnului. Întrucât cea mai mare cantitate de melatonină se secretă în primii ani de viaţă,bebeluşii dorm liniştiţi ore întregi. În plus,această substanţă relaxează muşchii din corp.   

Alimente bogate în melatonină:cireşe,seminţe de dovleac.  

Ca să te odihneşti timp îndelungat

Uneori,problema nu e să adormi,ci că te trezeşti de mai multe ori în timpul nopţii. Este bine să fii hidratat,dar dacă asta nu înseamnă că trebuie să mergi din oră în oră la baie,ca să elimini lichidele băute seara. De asemenea,evită să adormi pe stomacul gol. Între cină şi somnul de noapte nu ar trebui să treacă mai mult de două ore. Mulţi oameni se trezesc la puţin timp după ce au pus geană pe geană deoarece nivelul de zahăr din sânge este prea mic. Pentru a evita asta,mănâncă un măr cu puţin unt de migdale. Mai mult,stresul poate fi vinovat de trezitul în noapte. Caisele sunt bogate în vitamina C,care ajută la reducerea stării de tensiune din corp.

Pont:Pentru a calma stările de anxietate,introdu sparanghelul în meniul de la cină.

Împotriva coşmarurilor

Dacă visele urâte nu-ţi dau pace seară de seară,mănâncă alimente bogate în magneziu. Conform unor studii recente,acest mineral esenţial ajută organismul să nu mai aibă parte de coşmaruri.

Alimente bogate în magneziu:avocado,spanac.

Contra sforăitului

În mod normal,au probleme cu sforăitul persoanele supraponderale şi cele cu afecţiuni respiratorii. Dacă nu te încadrezi în aceste categorii şi totuşi faci zgomot noaptea,consumă alimente cu un conţinut mare de vitamina C.

Alimente bogate în vitamina C:lămâie,portocale,kiwi,grepfrut.