Ce să nu faci când eşti la menstruaţie. 6 lucruri interzise

menstruaţie prelungită jpeg

În acel moment al lunii trebuie să renunţi la unele activităţi, deoarece acestea pot afecta negativ starea de sănătate. Pe lângă durere, pot fi prezente o mulţime de efect adverse în organism, despre care eşti conştientă într-un fel sau altul. Iată ce să nu faci când eşti la menstruaţie.

Crampele menstruale,pofta de mâncare,toate afectează stilul tău de viaţă. Dar ştiai că jumătatea din problemele care apar în timpul menstruaţiei pot fi rezolvate dacă sunt urmate obiceiuri sănătoase? Mai mult,lucrurile pe care le facem se dovedesc a fi nepotrivite pentru starea în care ne aflăm în perioada ciclului menstrual. Iată ce trebuie să eviţi sau să renunţi să mai faci în timpul menstruaţiei:

1. Ce să nu faci când eşti la menstruaţie - Să faci sex neprotejată

Modificările sunt semnificative în perioada ciclului menstrual şi poţi rămâne însărcinată. În plus,pentru a evita infecţiile,cel mai bine este să eviţi actul sexual atunci când eşti la ciclu.

2. Nu sări peste mese

Niciodată nu trebuie să renunţi să mănânci în perioada cicului menstrual. Din moment ce pierzi foarte multe substanţe nutritive,alimentele mâncate vor ajuta la creşterea nivelului de energie şi la înlocuirea elementelor nutritive pierdute.

Citeşte şi:Cum să-ţi întârzii sau să-ţi scurtezi ciclul menstrual

3. Ce să nu faci când eşti la menstruaţie - Evită exerciţiile fizice intense

Să faci sport este un lucru foarte sănătos. Dar,dacă te confrunţi cu durerede spate sau crampe în acele zile,este mai bine să renunţi câteva zile la exerciţiile fizice,deoarece vei agrava situaţia şi durerea va fi mai intensă.

4. Spune NU fast-food-ului

Consumul de fast-food,în orice moment,nu este o ideea bună,mai ales în timpul ciclului menstrual. Acest obicei poate duce la afectarea stării de sănătate. În schimb,mănâncă alimente sănătoase şi bogate în vitamine şi minerale.

5. Ce să nu faci când eşti la menstruaţie - Dormi mai mult timp  

Să stai trează noaptea înseamnă oboseală a doua zi. Aşadar,pentru a evita acest lucru,încearcă să dormi mai mult ca să te simţi mai bine şi mai energică în dimineaţa următoare. Recomandate sunt 7-9 ore.

Citeşte şi:Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre ciclul menstrual

6. Evită să mănânci castravete  

Castravetele nu este recomandat spre consum în perioda ciclului menstrual,deoarece componentele lichide pe care le conţine pot fi cauza lichidului rămas în peretele uterului.

Sursă+credit foto: boldsky.com Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg