Ce se întâmplă cu grăsimea din corp atunci când slăbim. Plus secretul pierderii în greutate

1 pierdere in greutate jpg jpeg

Studiile arată că o persoană încearcă, în medie, 126 de diete de-a lungul vieţii. Suntem tentaţi să începem cel puţin două diete, „la modă‟, pe an, şi reuşim să slăbim dacă le urmăm corect, însă ce se întâmplă cu grăsimea din corp eliminată?

Având în vedere că obezitatea este una dintre problemele majore ale societăţii la nivel mondial, multe persoane caută cele mai bune soluţii ca să slăbească rapid şi frumos. Modul în care eliminăm grăsimea corporală a fost un mister pentru mulţi medici, până când evoluţia ştiinţifică le-a oferit răspunsul la această întrebare. Iată mai multe informaţii despre acest subiect dezbătut în toate colţurile lumii!

Ce se întâmplă atunci când ne îngrăşăm

Excesul de calorii consumate, de regulă carbohidraţi sau grăsimi, este stocat în celule adipoase, sub formă de trigliceride, iar în acest fel corpul păstrează energia de care va avea nevoie. În timp, acest exces de energie are ca rezultat un surplus de grăsime, care poate afecta sănătatea şi forma corpului. 

Cum se elimină grăsimea din corp? 

Pentru a slăbi, este nevoie să consumi mai puţine calorii, acest procedeu fiind numit „deficit de calorii‟. Dacă deficitul zilnic de calorii continuă, depozitele de grăsimi din corp vor continua să fie utilizate ca energie, rezultând o reducere a grăsimii corporale. Pe măsură ce procesul de pierdere al grăsimilor continuă, celulele adipoase se micşorează drastic, rezultând modificări vizibile pe corpul nostru. Când grăsimea corporală este descompusă pentru energie, în celulele corpului sunt eliberate două subproduse majore - dioxid de carbon şi apă. Multe persoane cred că toată grăsimea pierdută prin dietă este eliminată la toaletă. Nimic mai greşit! Doar o mică parte din grăsimea pierdută poate fi eliminată în acest mod. Spre exemplu, din 22 de kilograme de grăsime, doar 3,5 kilograme se poate transforma, de fapt, în apă, care poate fi eliminată sub formă de urină, fecale sau alte fluide corporale. În realitate, grăsimea este eliminată cel mai mult prin prin aerul expirat, apoi prin sudoare, apoi prin urină. Poate fi o surpriză că eliminăm de fapt grăsimea corporală prin plămâni, dar este adevărat! 84% din grăsime este eliminată prin respiraţie, iar restul de 16% este eliminată sub formă de apă.

Secretul pierderii în greutate

Deşi internetul este plin de diete minune, secretul slăbitului rapid şi eficient are la bază o singură formulă: „mai puţină mâncare şi mai multă mişcare‟. Dacă vei încerca să respiri mai mult, doar ca să pierzi în greutate, acest lucru va provoca doar o hiperventilaţie, lucru care poate provoca ameţeala. Corpul ştie când să elimine singur grăsimile, iar secretul este să nu mănânci în exces şi să îţi formezi o rutină de exerciţii zilnice, care pot creşte rata metabolică, cum ar fi jogging-ul sau mersul pe bicicletă. Deşi variază e la o persoană la alta, un deficit zilnic de 500 de calorii este suficient cât să observăm pierderi vizibile de grăsime.

Sursă foto: Shutterstock