Ce se întâmplă dacă renunţi la fumat la o vârstă înaintată

1 70491 original jpg jpeg

Persoanele care renunţă la fumat, chiar şi la o vârstă înaintată, au o speranţă de viaţă mai mare, potrivit unui studiu realizat recent în Germania.

"Renunţarea la fumat este importantă, întrucât conduce la o îmbunătăţire a calităţii vieţii şi aduce beneficii pentru sănătate, indiferent de vârsta la care se produce - deşi, cu cât mai devreme cu atât mai bine",afirmă medicul Michael Niederman,directorul departamentului de medicină de la Winthrop-University Hospital din Mineola,New York.

Noul studiu a fost realizat prin analiza datelor furnizate de 17 studii precedente realizate în şapte ţări (Australia,China,Marea Britanie,Japonia,Franţa,Spania şi Statele Unite),publicate între 1987 şi 2011. Participanţii au fost monitorizaţi pentru perioade cuprinse între trei şi 50 de ani.

“În comparaţie cu nefumătorii cu vârste de peste 60 de ani,persoanele fumătoare au prezentat un risc de deces cu 83% mai mareîn perioada în care au fost monitorizaţi”,declară Carolin Gellert de la Centrul german pentru cercetări contra cancerului din oraşul german Heidelberg.

Cercetătorii germani au constatat cu aceeaşi ocazie faptul că speranţa de viaţă pare să crească odată cu perioada de timp care a trecut de când o persoană a renunţat la fumat,chiar dacă a făcut acest lucru la vârsta a treia.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg