Ce spune vocea despre personalitatea ta

1 70134 original jpg jpeg

Nu doar vorbele te caracterizează, ci şi modul în care le spui. Inflexiunile vocii trădează de multe ori defecte pe care încerci să le ascunzi. Află ce spune vocea despre personalitatea ta!

Cât de autoritară eşti

La Şcoala de Afaceri Columbia a fost realizat un studiu pentru a vedea cât de buni negociatori pot fi studenţii. Ei au fost rugaţi să citească un pasaj dintr-o carte şi,în funcţie de intonaţie,li s-a spus cât de pregătiţi sunt pentru a face faţă unei negocieri. Cei care au pus accentul pe anumite cuvinte au fost consideraţi buni negociatori,în timp ce cei care au folosit acelaşi ton au fost consideraţi monotoni.

Cât de stabilă este căsnicia ta

Cercetătorii au înregistrat cuplurile în timpul unor şedinţe de terapie timp de doi ani şi,cu ajutorul unui computer,au analizat vocile în funcţie de intensitate şi de cât de tare au vorbit. Cinci ani mai târziu aceleaşi cupluri au fost căutate pentru a vedea dacă mai sunt sau nu împreună. S-a descoperit că cei care vorbeau mai tare şi-şi exprimau cu ardoare punctele de vedere au rezistat testului timpului,faţă de cei care au preferat să vorbească mai calm.

Succesul în carieră

Un studiu realizat la universitatea Duke din San Diego a relevat faptul că bărbaţii cu vocemoderată,aflaţi în funcţii de conducere,câştigă cu aproximativ 180 de mii de dolari mai mult pe an decât cei care obişnuiesc să strige la subordonaţii lor. Mai mult,când au loc alegeri sunt votaţi cei care sunt mai echilibraţi în ceea ce priveşte exprimarea,decât cei care îşi susţin vehement opiniile,deoarece aceştia din urmă sunt consideraţi imprevizibili şi nu prezintă încredere.

Înălţimea

Ei bine da! S-a observat că oamenii îşi pot da seama dacă cei care vorbesc sunt scunzi sau înalţi,doar după auzul vocii. Persoanele înalte au căile respiratorii mai dezvoltate şi din acest motiv vocea este mai puternică şi mai bine conturată,faţă de oamenii scunzi,care se fac mai greu auziţi.

Dacă prezinţi sau nu încredere

Poţi să asiguri constant de toată loialitatea ta o persoană, dar e inutil dacă vocea de trădează. De exemplu,bărbaţii care ridică din când în când vocea în timp ce vorbesc,fără însă să strige,sunt percepuţi ca persoane de încredere. Acelaşi lucru nu se poate spune însă în cazul femeilor,ele fiind percepute ca fiind false.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg