Cele mai periculoase alimente: favorizează îmbolnăvirea celulelor corpului

poza cancer jpeg

Multe dintre alimentele pe care le consumăm pot, în timp, să afecteze organismul.

Cu toate că ne încântă papilele gustative,în compoziţia lor se ascund multe substanţe nocive pentru celulele corpului. Riscul cel mai mare este apariţia cancerului.

1. Făina albă rafinată

Făina albă rafinată se găseşte pe rafturile multor supermarketuri şi hipermarketuri,iar cei mai mulţi dintre noi o folosesc în mod constant la gătit.

Potrivit unui studiu efectuat recent,carbohidraţii rafinaţi,precum făina albă rafinată,cresc riscul apariţiei cancerului cu 220%.

Acest lucru este posibil din cauză că alimentele cu indice glicemic mare cresc rapid nivelul glucozei din sânge,iar acest proces se află în strânsă legătură cu îmbolnăvirea celulelor corpului.

2. Zaharurile rafinate

Consumul constant de zaharuri rafinate afectează celulele corpului în acelaşi fel care are loc în cazul făinii albe rafinate,dar şi a altor carbohidraţi rafinaţi.

Aşadar,cu cât consumi mai multe alimente dulci-prăjituri,fursecuri,ciocolată,batoane de ciocolată etc.,cu atât ai un risc mai mare de a suferi de cancer.

3. Alimentele prăjite

Fie că mănânci cartofi prăjiţi,chipsuri,hamburgeri sau alte produse alimentare pe care le prepari la o temperatură ridicată,eşti expusă la cancer,boli de inimă şi obezitate.

Majoritatea produselor preparate astfel,care se găsesc în supermarketuri sau restaurante conţin un nivel ridicat de acrilamidă-un carcinogen care se găseşte în toate preparatele încălzite la o temperatură mai mare de 120 grade Celsius.

În plus,alimentele prăjite conţin multe grăsimi trans,sodiu şi sare-trei compuşi care cresc riscul îmbolnăvirii celulelor.