Cele mai populare mituri demontate despre celulită

1 shutterstock 279410057 jpg jpeg

Mai mult de jumătate dintre femei suferă din pricina celulitei, pentru că pielea cu aspect de coajă de portocală nu dă bătăi de cap doar persoanelor cu forme voluptoase. Iată cele mai des întâlnite mituri despre celulită, pe care oamenii de ştiinţă le-au demontat pentru totdeauna.

Întrebările şi răspunsurile despre cum apare, cine este mai predispus şi cum pot fi „şterse‟ urmele ei de pe piele continuă să fie dezbătute în cabinetele dermatologilor, ale experţilor în înfrumuseţare şi nu numai. Dacă şi tu te-ai întrebat cât de eficiente sunt anumite proceduri menite să combată celulita, cât de bune sunt cremele anticelulitice şi cum poţi rezolva această problemă spinoasă, iată ce am aflat!

Exerciţiile pentru partea inferioară a corpului estompează celulita

Mişcarea are o mulţime de beneficii, dar „ştergerea‟ completă a celulitei nu este unul dintre ele. Nu depune eforturi considerabile în scopul de a estompa aspectul de coajă de portocală, pentru că nu vei reuşi să scapi definitiv de problemă. Vestea bună este că vei putea să te tonifiezi. Slaba circulaţie ar putea fi un factor care contribuie la celulită, iar exerciţiile fizice cresc fluxul de sânge prin tot corpul. Acest lucru te poate ajuta să previi creşterea în greutate, pentru că kilogramele în plus înrăutăţesc aspectul celulitei.

Pilulele contraceptive favorizează apariţia celulitei

Mitul acesta pluteşte în jurul nostru de mult timp – numeroşi experţi cred că neplăcuta celulită este legată de nivelul de estrogen (pentru că atât de multe femei o au, dar este foarte rară la bărbaţi) –, dar nu există nicio dovadă ştiinţifică care să ateste legătura dintre contraceptive şi celulită. De fapt, cercetătorii nu ştiu de ce apare cu exactitate celulita, ci doar că celulele de grăsime împing fibrele care conectează pielea la muşchii de sub grăsime, creând un aspect denivelat.

Cremele anticelulitice nu sunt eficiente

Acest lucru este doar parţial incorect. Nu există nicio poţiune miraculoasă care te va scăpa pe termen lung de celulită, dar experţii spun că unele creme şi loţiuni pot îmbunătăţi aspectul pielii pentru o foarte scurtă perioadă de timp. Preparatele care stimulează producţia de colagen şi elastină, cum ar fi cremele care conţin cofeină şi cele cu retinol, sunt cele mai bune, deoarece strâng pielea pe termen scurt. Atenţie, produsele cu retinol pot fi iritante şi nu trebuie folosite înainte de expunerea la soare!

@shutterstock



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg