Chef Florin Dumitrescu: «Mâncarea sănătoasa este trendul de astăzi»

simeon stalpnicul png

Florin Dumitrescu, cel mai tânăr jurat al emisiunii “MasterChef” de la Pro Tv, vine cu un pronostic îmbucurător: mâncatul sănătos tinde să devină noul obicei al românilor.

Sătui de alimente procesate si de gusturi artificiale,  românii încep să redescopere şi alte gusturi tradiţionale decât cele cu care au fost obişnuiţi,fapt încurajat de apariţia a numeroase magazine cu produse româneşti de calitate.

În acest context,juratul de la “MasterChef” e de părere că ar trebui stimulată atât producţia,cât şi consumul de legume de grădină şi animale de fermă.

Profesionist cu o carieră de peste zece ani în domeniul culinar,Florin Dumitrescu se declară totalmente împotriva fast-foodului deoarece nu se stie cu exactitate ce conţin produsele consumate,dar condamnă în acelaşi timp ţi tradiţia românească de a combina greşit alimentele:”a mânca pâine cu cartofi şi carne,toate împreună,este extrem de nociv şi de greu pentru organism”.

Până la începerea următorului sezon al emsiunii “MasterChef” în prima parte a anului urmator,Florin le oferă gospodinelor un pont preţios:“Gatiţi cu unt. Folosiţi unt la orice,la călit legume,la prăjituri,pentru carne... Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiţi cu unt”.