Citricele previn atacurile cerebrale

1 71955 original jpg jpeg

Femeile care consumă fructe acre, precum portocale sau grepfrut, au un risc mai mic de a suferi de un accident cerebral, potrivit unui studiu american.

Persoanele care au luat parte la cercetare au răspuns la întrebări privind alimentaţia de zi cu zi,inclusiv consumul de fructe şi legume. Scopul cercetării a fost acela de a studia efectele flavonoidelor,substanţe care se găsesc în special în fructe,legume,ciocolată amăruie şi vin roşu,asupra sănătăţii.

În urma studiului,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că persoanele care mâncau mai multe citrice sau le consumau sub formă de suc îşi reduceau riscul de a suferi de un atac cerebral cu 19%.

"Flavonoidele sunt cunoscute pentru că oferă o anumită formă de protecţie, influenţând diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea funcţiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator",a declarat autorul studiului Aedin Cassidy.

Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 14 ani,pe un eşantion de peste 69 de mii de persoane.



Recente

shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg