Coenzima Q10 beneficii. Amână îmbătrânirea şi te ajută să slăbeşti

1 68722 original jpg jpeg

Coenzima Q10 beneficii. În reclame, se spune despre coenzima Q10 că poate amâna îmbătrânirea, te scapă de kilogramele în plus, întăreşte sistemul imunitar şi previne apariţia cancerului.

Uneori adevărul despre această substanţă este exagerat, însă nu poate fi contestat că deţine proprietăţi benefice pentru întregul corp.

Substanţă naturală produsă de organism,coenzima Q10 face parte din familia de compuşi numită chinone şi se găseşte în toate organismele vii. În anul 1957,cercetătorii au numit-o ubichinonă,tocmai din acest considerent,că apare peste tot în natură.

Coenzima Q10 beneficii - Cum acţionează

Cea mai importantă funcţie a coenzimei Q10 este de catalizator pentru metabolism. Adică este responsabilă de buna funcţionare a reacţiilor chimice din timpul digerării alimentelor,respectiv de descompunerea acestora în energie.

Practic,pentru că are rol în producerea de calorii necesare organismului,nutrimentul se află în fiecare celulă,mai ales în cele cardiace.

Antioxidant eficient în prevenirea îmbătrânirii

Coenzima Q10 beneficii - În lista cu cei mai puternici antioxidanţi,coenzima Q10 apare înaintea vitaminei E şi a vitaminei C. De fapt,este de două ori mai eficientă decât vitamina E în lupta cu radicalii liberi care duc la îmbătrânirea celulară şi,deci,la îmbătrânirea corpului.

Ştiai că organismuleliberează coenzima Q10 necesară funcţionarii lui până în jurul vârstei de 30 de ani? După,cantitatea de substanţă scade treptat şi se recomandă suplimentarea ei prin alimentaţie şi prin administrarea de capsule cu coenzima Q10.

Coenzima Q10 beneficii - Eficientă în afecţiunile cardiace

Coenzima Q10 este recomandată adesea în terapia cardiacilor,în special la pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă.

Unele studii au demonstrat că această substanţă împiedică formarea de cheaguri de sânge,scade tensiunea arterială,ţine sub control aritmia,reduce simptomele circulaţiei proaste la extremităţi.

De asemenea,coenzima Q10 est recomandată în tratamentul gingivitei. Mai mult,protejează sistemul nervos şi previne şi încetineşte evoluţia bolilor Alzheimer şi Parkinson.

Coenzima Q10 beneficii - Studiile de specialitate au demonstrat că tratamentul cu coenzima Q10 ţine la distanţă cancerul.

Atenţie!

Nu lua suplimente cu coenzima Q10 în locul pastilelor pentru inimă.

Coenzima Q10 beneficii - Sfaturi utile

-         Găseşti cantităţi însemnate de coenzima Q10 în alimente precum carnea de vită şi organe (inimă,ficat şi rinichi),carnea de peşte (în special tonul),dar şi în ulei de soia,în alune,ouă,spanac,broccoli.

-         De regulă,se iau 50 mg de substanţă de două ori pe zi,dar dozele pot creşte în funcţie de afecţiuni şi de recomandările medicului. Indicat este câte un supliment dimineaţa şi unul seara,în timpul mesei,pentru a mări puterea de absorbţie.Recente