Contracepţia la 20, 30, 40 de ani

1 58468 original jpg jpeg

Fiecare vârstă are caracteristicile ei. Drept urmare, trebuie să ţii cont de acest aspect şi când vrei să alegi o metodă contraceptivă.

La 20 de ani

* La această vârstă,multe persoane nu au un partener stabil. Pentru ele,prezervativul este cea mai bună alegere.

Avantaje:Prezervativul are o eficacitate de aproape 100%,cu condiţia să fie folosit corect. În plus,este singura metodă care te apără şi de bolile cu transmitere sexuală.

Dezavantaje:Latexul din care este făcut se poate rupe. În cazuri rare,poate provoca alergii. În ceea ce priveşte protecţia împotriva virusului HIV,are o rată de eşec de 5 din 100.

* Dacă ai o relaţie stabilă,poţi încerca alte metode de contracepţie,cum ar fi spermicidele. Acestea sunt substanţe chimice care,introduse în vagin înaintea actului sexual,vor imobiliza sau distruge spermatozoizii.

Persoanele care nu agreează prezervativele vor găsi spermicidele ca fiind o metodă contraceptivă mai convenabilă.

Spermicidele pot irita mucoasa uterină,favorizează leziunile şi,prin urmare,apariţia unor boli cu transmitere sexuală. Pentru a fi eficiente 100%,ar trebui combinate cu alte metode.

* Mai poţi folosi contraceptivele orale,ca singură metodă de contracepţie. Acestea trebuie să fie luate sub strictă supraveghere medicală,în fiecare zi la aceeaşi oră. Sunt contraindicate celor care suferă de hipertensiune,celor care au exces în greutate sau risc sporit de cancer la sân. Nu ar trebui folosite de femeile care au peste 35 de ani sau de fumătoare.

Reglează ciclul menstrual. Dacă ai chisturi,acestea vor dispărea în timp. Studiile arată că pot preveni cancerul de col uterin.

Contraceptivele care conţin estrogen şi progesteron sporesc cu 40% riscul de a face boli cardiovasculare,afectează venele şi circulaţia sângelui. Favorizează apariţia cheagurilor de sânge,care duc,rar,chiar la deces.

În multe cazuri,pilula creşte valoarea tensiunii arteriale şi a colesterolului „rău“ (LDL). S-a constatat că femeile care o folosesc au un risc mai mare de a face diabet. Unele femei pot dezvolta sterilitate post-contraceptivă. După întreruperea administrării lor,nu mai rămân însărcinate sau au avorturi spontane.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.Recente

protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg