Culoarea părului indică afecţiunile

albirea părului remedii jpeg

Cu toate că părul lung şi strălucitor indică faptul că ai un organism rezistent, culoarea lui îţi poate spune la ce afecţiuni eşti predispusă.

Dacă eşti blondă…

…protejează-ţi ochii. Femeile,spre deosebire de bărbaţi,au un risc mai mare de a suferi de degenerescenţă maculară,o afecţiune oculară care poate duce la orbire.

În plus,femeile care au părul deschis la culoare au un risc de două ori mai mare de a suferi de această afecţiune,spre deosebire de şatene şi brunete. De aceea,este indicat să se opteze pentru o dietă bogată în luteină şi zeaxantină,două substanţe care se găsesc din plin în nap,spanac şi mazăre.

De asemenea,persoanele care au părul blond sunt mult mai expuse la melanom,din cauza faptului că am mai puţină melanină,acea substanţă care determină culoarea pielii.

Dacă eşti şatenă sau brunetă…

…ai grijă de părul tău. Peste jumătate din femeile brunete din întreaga lume suferă din cauza căderii excessive a părului.

Firele de păr negre sunt mult mai subţiri,motiv pentru care sunt predispuse ruperii,în comparaţie cu firele blonde sau roşcate.

Iar când foliculii de păr se rup,în locul lor pot creşte alţii mult mai sensibile. Pentru a preveni subţierea şi căderea părului asigură-te că ai o alimentaţie bogată în fier.

Dacă eşti roşcată…

…nu simţi efectul anestezicelor. Studiile arată că persoanele care au moştenit culoarea roşie a părului,au moştenit şi o mutaţie în ADN care le fac rezistente la anestezice.

În plus,o cercetare efectuată la Harvard arată că persoanele roşcate au un risc cu 90% mai mare de a dezvolta Parkinson,spre deosebire de cele şatene,blonde sau brunete.

O posibilă cauză este aceeaşi genă care nu permite analgezicelor să îşi facă efectul. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că gena respectivă influenţează activitatea altei gene,care,odată ce a devenit mutantă,este asociată cu un risc crescut de Parkinson.

Nutriţioniştii recomandă administrarea de acid folic pentru a preveni apariţia acestei afecţiuni neurologice.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg