Cum alegi ramele de ochelari care îţi complimentează perfect trăsăturile?

1 cum alegi ramele de ochelari care iti complimenteaza perfect trasaturile jpg jpeg

Ochelarii nu au doar un rol funcţional, ci şi o valenţă estetică dacă alegi ramele potrivite care îţi armonizează chipul şi îţi scot trăsăturile în evidenţă. De la forma feţei, la tonurile care îţi fac chipul mai vibrant, există o serie de paşi pe care trebuie să îi ai în vedere dacă vrei să alegi ramele de ochelari care te fac să străluceşti.

Ochelarii nu au doar un rol funcţional, ci şi o valenţă estetică dacă alegi ramele potrivite care îţi armonizează chipul şi îţi scot trăsăturile în evidenţă. De la forma feţei, la tonurile care îţi fac chipul mai vibrant, există o serie de paşi pe care trebuie să îi ai în vedere dacă vrei să alegi ramele de ochelari care te fac să străluceşti. 

Vremurile stereotipurilor legate de ochelari au apus, iar cu ramele potrivite, vei prefera oricând ochelarii în detrimentul lentilelor de contact. Dacă vrei să-ţi oferi un cadou şi să faci o mică schimbare de look care te face să radiezi, poţi începe să cauţi rame pentru ochelari de la Infosan, aliatul tău în alegerea celor mai potrivite rame. Cu ochelarii adaptaţi fizionomiei, nu vei avea doar un look proaspăt, ci şi mai multă încredere, pentru că ramele potrivite feţei vor îndulci şi scoate în evidenţă cele mai apreciate trăsături.

Paşii care te conduc spre găsirea ramelor perfecte

 

Alege ramele de ochelari în funcţie de forma feţei

Primul pas şi cel mai important în alegerea ramelor, ţine de forma feţei, identificarea ei şi alegerea ramelor care o pun în valoare. Ramele potrivite scot în evidenţă un mic paradox. În cazul formelor faciale definite de linii drepte, ramele de ochelari rotunjite vor îndulci liniile aspre, stabilind un echilibru armonios, în timp ce formele rotunde sau ovale vor fi puse în valoare cel mai bine de ramele definite de linii rectangulare.  

  • Faţa rotundă se distinge prin pomeţii bine definiţi, iar lungimea frunţii este egală cu cea a maxilarului. O faţă rotundă va fi pusă în valoare de ramele rectangulare marcate de liniile drepte şi groase. O pereche de acest tip va subţia şi alungi uşor faţa rotundă, oferind echilibrul perfect. 
  • Faţa cu formă pătrată se remarcă printr-un maxilar accentuat, iar pomeţii şi fruntea prezintă lungimi egale. Ramele curbate de tip cat eye sau ramele subţiri cu o formă rotunjită sunt cea mai bună alegere, acestea vor îndulci trăsăturile liniare, oferind o imagine de ansamblu echilibrată. 
  • Faţa ovală iese în evidenţă prin pomeţii bine definiţi şi bărbia uşor ascuţită. Este una dintre cele mai versatile forme şi poate fi pusă în valoare de o gamă largă de rame rectangulare, geometrice şi pătrate. 
  • Faţa triunghiulară prezintă un maxilar pronunţat, completat de o bărbie ascuţită. Cele mai potrivite rame vor avea o formă rotunjită care balansează maxilarul, vor fi mai groase în partea de sus şi cât mai simple în partea de jos. Cel mai potrivit model pentru o faţă triunghiulară este modelul cat eye detaliat în partea superioară a ramelor. 
  • Faţa în formă de inimă, marcată de o frunte alungită şi o bărbie ascuţită, va fi completată excelent de ramele de tip wayfarer. Totuşi, această formă facială, spre deosebire de alte forme, poate fi pusă în valoare de mai multe tipuri de rame. Atât timp cât ramele sunt mai late în comparaţie cu fruntea, iar partea de jos este uşor curbată, echilibrul perfect va fi asigurat. 
3 rame de ochelari jpg jpeg

Metalice, negre sau colorate? Indiferent de ce ai alege, trebuie să ţii cont de subtonul pielii!

Înainte de a stabili culoarea, trebuie să te gândeşti la efectul dorit. Cauţi o opţiune mai simplă şi versatilă adaptată rutinei zilnice sau vrei să adopţi un look mai îndrăzneţ, optând pentru culoarea care îţi scoate personalitatea în evidenţă? Cele mai versatile opţiuni rămân ramele negre şi cele metalice. Cu toate acestea, nu doar în alegerea unor rame curajoase şi colorate trebuie să ţii cont de subtonul pielii, ci şi în cazul ramelor metalice. Ramele argintii se potrivesc unui subton rece, în timp ce pentru un subton cald, ramele aurii sau cele în culoarea cuprului vor oferi un efect vibrant.  

Convenţionale sau îndrăzneţe? Stilul de viaţă îţi oferă indicii!

Dacă te dedici în totalitate mediului profesional şi garderoba este în mare parte dominată de ţinute office, o pereche simplă, este fără echivoc alegerea perfectă. Cu o pereche simplă, neagră sau metalică, aleasă în funcţie de fizionomie şi subtonul tenului, nu poţi da greş. Ramele neutre se potrivesc oricărei ocazii, iar când ai nevoie de un efect mai dramatic, schimbarea se face uşor prin ţinută şi machiaj. 

Dacă petreci mult timp în medii creative sau iţi place să te exprimi liber prin ţinute şi accesorii, ai toată libertatea de a alege ramele mai curajoase, cu inserţii, culori sau modele unice, care îţi scot în evidenţă personalitatea. O pereche simplă nu te reprezintă, deci trebuie să porneşti în căutarea ramelor care îţi strigă numele.  

Fie că urmează să porţi pentru prima dată ochelari, trebuie să-i schimbi sau cauţi o pereche adiţională, prin găsirea ramelor care îţi complimentează cel mai bine chipul, te vei bucura de o schimbare de look deosebită, fără eforturi. 

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg