Cum îţi alegi produsele de machiaj potrivite dacă ai tenul gras

1 lalele si produse de machiaj jpg jpeg

Dacă ai tenul gras, trebuie să alegi produse specifice de îngrijire a pielii, dar ştiai că acelaşi lucru este necesar şi când îţi cumperi produsele de machiaj? Este destul de greu să păstrezi un machiaj intact pe toată durata zilei, dar dacă ai tenul gras e dificil să-l menţii chiar şi câteva ore. Glandele tale sebacee produc sebum toată ziua şi pe măsură ce creşte cantitatea, produsele de machiaj pe care le-ai aplicat arată din ce în ce mai puţin estetic.

Cum rezolvi această problemă? Iată câteva sfaturi în acest sens.

Pregăteşte-ţi pielea

Primul pas pentru a avea un machiaj frumos constă în pregătirea tenului. Începe prin curăţarea pielii, folosind un produs eficient, dar care nu usucă pielea. Multe dintre femeile cu tenul gras fac deseori greşeala de a alege produse foarte dure, în speranţa că vor scăpa de excesul de sebum. Acest lucru nu face altceva decât să creeze un cerc vicios. Cu cât foloseşti mai multe substanţe astringente, cu atât pielea ta va produce mai mult sebum, aşa că e bine să foloseşti produse care curăţă în mod delicat. După curăţare, aplică un toner potrivit tipului tău de piele sau foloseşte apă termală îmbogăţită cu zinc. Pentru a pregăti pielea în vederea aplicării machiajului, foloseşte o cremă hidratantă lejeră.

Crema de protecţie solară

Indiferent de anotimp, este indicat să foloseşti o cremă de protecţie solară. Pentru tenul gras sunt recomandate formulele pe bază de ingrediente minerale. Când îţi alegi o astfel de cremă, ia în considerare ca pe ambalaj să apară şi menţiunea „non-comedogenic”. Un astfel de produs reduce riscul de blocare a porilor şi de apariţie a coşurilor, ceea ce este foarte important, mai ales dacă ai şi probleme cu acneea.

Un primer eficient

Pentru a ţine sub control secreţia de sebum, un primer este o necesitate. Nu doar că o să-ţi facă pielea să pară mai suplă, dar acţionează şi ca „adeziv” pentru fondul de ten, care va avea o aderenţă mai bună şi va rezista mai bine pe tot parcursul zilei. În ceea ce priveşte machiajul ochilor, optim ar fi să foloseşti un primer special pentru pleoape, astfel încât fardul de pleoape să nu se strângă şi să arate impecabil.

Fondul de ten potrivit

Fondul de ten este menit să ascundă imperfecţiunile, iar calitatea acestui tip de produs depinde şi de cantitatea de pigment pe care o conţine. Dacă ai nevoie de o acoperire mai bună sau îţi doreşti un machiaj care să se păstreze uniform mai mult timp, alege un fond de ten mat. Acest tip de produs este foarte util şi pentru femeile care suferă de hiperpigmentare sau au un ten cu o nuanţă neuniformă. Unele dintre fondurile de ten mate au, de asemenea, proprietăţi SPF, astfel încât îţi protejează pielea de razele UVB dăunătoare. Le găseşti atât în format lichid, cât şi sub formă de pulbere, prin urmare poţi alege cu uşurinţă ce crezi că ţi se potriveşte mai bine.

Mai puţin este mai bine

Dacă ai ales un fond de ten mat, atunci fii atentă la cantitatea de pudră pe care o foloseşti. Pielea ta a obţinut deja aspectul mat pe care ţi-l doreai, deci nu mai este nevoie să insişti foarte mult cu pudra. Pudra translucidă ar putea fi cea mai bună alegere, pentru a crea efectul unui ten luminos. În ceea ce priveşte blush-ul, cel mai bine este să privilegiezi versiunea pudră, în defavoarea celor cu textură lichidă.

Să te bucuri de un machiaj elegant atunci când ai tenul gras poate părea un obiectiv prea greu de atins, dar alegând produsele potrivite şi urmând o rutină de îngrijire specifică tipului tău de piele poţi arăta impecabil la orice oră.

Sursă foto: Pexels.comRecente

interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat foto  Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional Sursa foto shutterstock 715595482 jpg