Cum îţi influenţează culorile starea de spirit şi sănătatea

1 66306 original jpg jpeg

Culorile cu care ne înconjurăm şi pe care le purtăm zi de zi joacă un rol important în plan emoţional şi fizic şi ne influenţează starea de spirit, fiecare dintre ele având anumite efecte asupra corpului nostru.

Iată ce semnificaţie au culoarile şi ce impact au acestea asupra noastră!

Cum îţi influenţează culorile starea de spirit şi sănătatea:roşu

Roşul este cea mai dinamică şi vibrantă culoare,având capacitatea de a stimula glanda suprarenală şi neuronii,fiind cunoscut efectul său de stimulare a circulaţiei sangvine. Roşul oferă energie,aşa că poţi purta culoarea în timpul unei plimbări sau atunci când faci sport. Totuşi,folosită în exces,culoarea provoacă agresivitate,stres şi chiar frustrare.

Cum îţi influenţează culorile starea de spirit şi sănătatea:galben

Galbenul ne duce cu gândul la lumină şi la razele calde ale soarelui,de unde şi puternicul său efect antidepresiv. Atunci când suntem expuşi acestei culori,corpul nostru secretă o substanţă chimică numită seretonină sau substanţa fericirii,aşa cum i se mai spune.

Studiile arată că aceasta culoare ajută sistemul nervos,creşte creativitatea şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memorare. Pe de altă parte,bebeluşii care stau într-o cameră în care predomină culoarea galben vor plânge mai puţin,în timp ce insomniacii vor fi îndemnaţi la somn.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro.