Cum să ai suficientă energie pentru toate, fără să bei mai multe căni de cafea pe zi

2 shutterstock 1660338070 jpg jpeg

Atunci când ne simţim lipsiţi de energie, de cele mai multe ori, consumăm o cafea. Însă, pentru un plus de energie, poţi apela şi la alte trucuri sănătoase!

De cele mai multe ori, consumul de cafea te poate bloca într-un cerc vicios. Cafeaua poate da dependenţă şi poate contribui la apariţia tulburărilor de somn. Din fericire, există multe modalităţi sănătoase de a te menţine în formă, chiar şi atunci când eşti obosit sau epuizat. Câteva schimbări în rutina ta, pot face diferenţa în felul în care te vei simţi.

Citeşte şi: Cum influenţează florile starea de spirit a oamenilor? 

În primul rând, pune accentul pe mai multe ore de somn şi formează-ţi un program de odihnă, de 7-8 ore pe noapte. Apoi, încearcă cu încredere aceste strategii!

Apelează la uleiurile esenţiale

Folosirea uleiurilor esenţiale este de ajutor pentru corp, minte şi spirit. De exemplu, uleiul esenţial de lămâie te ajută să lupţi cu epuizarea şi cu depresia, iar uleiul de mentă este apreciat pentru că îmbunătăţeşte concentrarea şi vigilenţa.

Amestecă 2 picături de ulei esenţial de lămâie cu 2 picături de ulei esenţial într-o sticlă cu pulverizator, apoi pulverizează peste hainele pe care le vei purta.

Mai multe exerciţii fizice, în aer liber

În acest caz, exerciţiile fizice făcute în exterior ajută mai mult decât cele făcute în interior. Mişcarea îmbunătăţeşte energia, reduce nivelul de stres şi măreşte vigilenţa. De asemenea, are un impact general bun asupra emoţiilor, cum ar fi creşterea entuziasmului şi scăderea nivelului de stres. Pe lângă aceste beneficii, poţi beneficia şi de Vitamina D, de la lumina soarelui, care stimulează endorfinele şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Citeşte şi: Aura energetică a corpului. În caz de boală şi de frică, aura se restrânge, iar în situaţii favorabile, se extinde în jurul trupului

Consumă proteine

Proteinele joacă un rol important în transportul oxigenului prin corp şi, totodată, măreşte nivelul de energie. Cel mai bine este să eviţi dulciurile şi carbohidraţii atunci când ai poftă de mâncare şi să adaugi în meniul zilnic mai multe alimente bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, cum ar fi: legume, iaurt grecesc sau unt de arahide.

Bea mai multă apă

Opt pahare de apă te vor ajuta să rămâi energic pe tot parcursul zilei, deoarece organismul este influenţat de nivelul de hidratare. De exemplu, deshidratarea poate scădea chiar şi anumite funcţii cerebrale, poate diminua starea de spirit, memoria, concentrarea şi poate contribui la apariţia durerilor de cap şi la oboseală.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg