Cum să devii o persoană mai bună

1 53845 original jpg jpeg

Viaţa poate fi dificilă. Oamenii sunt mereu în căutarea unei persoane care să le ghideze paşii şi să-i îngrijească, iar când dau de necaz, au tendinţa să dea vina pe ceilalţi.

Însă numai tu eşti în măsură să faci altfel lucrurile. Schimbarea trebuie să vină din interior, astfel încât să devii un exemplu şi să te poţi bucura din plin de rezultate.

Prietenii potriviţi,un exemplu de urmat

Împrieteneşte-te cu oameni influenţi, nu neapărat bogaţi,dar care au multă experienţă de viaţă şi de la care poţi învăţa multe lucruri practice. Dar nu te aştepta ca ei să fie sfinţi. Şi ei pot face greşeli,deoarece stă în firea oamenilor să mai calce strâmb. Este bine să ai aşteptări limitate,să nu renunţi la speranţa că ceva bun o să se întâmple şi să eviţi compromisurile dureroase.

Schimbările se fac în timp

Nu te apuca să-ţi schimbi obiceiurile peste toate,ci ia lucrurile încet şi încearcă treptat să treci la un un comportament nou. Oricât de mult te-ai strădui,nu poţi  deveni o persoană mai bună peste noapte. Obiectivele din tinereţe sau din copilărie se pot transforma în planuri de viitor mult mai eficiente şi realiste. Niciodată nu înceta  să-ţi reevaluezi situaţia şi să te redescoperi!

Împarte cu ceilalţi

Nu fi egoistă! Dacă există cineva care lucrează sau locuieşte lângă tine şi pare a fi lipsit de un prieten sau de un ajutor,evită să stai pe dinafară!  Fă-ţi timp pentru ea, dă-i sfaturi sau vedeţi un film împreună! Partea bună când eşti generos este că devii mult mai atent la nevoile celorlalţi şi ajungi să apreciezi lucrurile pe care le ai la dispoziţie.

Lectura îţi deschide orizonturile

Petrece-ţi timpul liber făcând ceea ce-ţi place şi împacă utilul cu plăcutul. Citeşte despre ceva benefic pentru inteligenţa ta şi actualizează-ţi ideile despre societate. Oamenii admiră colegii care au mereu ceva de spus şi care îşi susţin punctele de vedere cu argument solide. O dezbatere bună întotdeauna provoacă inteligenţa umană şi „construieşte” mândria.

Cina în familie,un «ritual» benefic

Petrece timp cu familia ta. Aşa pătrunzi în inimile şi minţile celor dragi, îi poţi ajuta şi cunoaşte mai bine. Studiile au arătat că acei copii care iau cina în familie au un risc mai mic de a proba droguri, alcool şi ajung adulţi responsabili. Doar cincisprezece minute pe zi cu familia sunt de ajuns ca să vă apropie. Îngrijeşte-te de corpul tău,fă mişcare,mănâncă sănătos-aşa o să îndeplineşti mai multe sarcini cu uşurinţă şi precizie. Doar treizeci de minute de activitate fizică pe zi te pot ajuta să ai o viaţă mai fructuoasă.  

Sfaturi în plus

• Nu uita de unde ai plecat şi ce scopuri ai în viaţă.• Descoperă lucrurile fundamentale care te definesc şi evită să adopţi orbeşte convingerile familiei şi ale prietenilor.• Dacă îi ajuţi pe alţii,asigură-te că laşi ceva timp şi pentru a te odihni.• Familia ta este foarte importantă! Fă-ţi întotdeauna timp pentru ea.• Hrăneşte-ţi nevoile spirituale.



Recente

prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg