Cum să dormi pentru a preveni anumite afecţiuni

1 53444 original jpg jpeg

Poziţia de somn poate avea atât efecte pozitive, cât şi negative asupra organismului. În cele ce urmează află cum este mai bine să dormi în funcţie de afecţiunile de care suferi.

Dormi pe spate...

...pentru a preveni durerile de gât şi spate,pentru a reduce acidul din stomac,pentru diminuarea ridurilor şi păstrarea formei sânilor.

Dormitul pe spate nu forţează coloana vertebrală,motiv pentru care este cea mai recomandată poziţie de somn. Însă,în cazul persoanelor care sforăie,această poziţie nu este indicată pentru că nu face decât să accentueze problema.

Dormi pe o parte...

...pentru o stare bună de sănătate. Somnul în poziţie laterală ameliorează sforăitul,reduce acidul gastroesofagian (în special dacă dormi pe partea stângă) şi previne durerile de gât şi de spate.

Dezavantajul este că poate duce la formarea ridurilor (faţa se freacă în mod constant de pernă),dar şi la lăsarea sânilor (ligamentele care îi susţin se întind).

Dormi pe burtă...

...doar dacă sforăi rău. În general,poziţia pe burtă nu este recomandată pentru dormit,din cauza faptului că nu menţine o poziţie neutră a coloanei vertebrale.

Astfel,presiunea pusă pe articulaţii şi muşchi ar putea irita nervii,ducând la apariţia durerii,amorţelii şi furnicăturilor.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg