Cum să scapi de problemele digestive

1 74260 original jpg jpeg

Arsurile şi durerile stomacale, balonările, aciditatea, toate creează un disconfort digestiv, iar netratate, pot duce la apariţia unor afecţiuni digestive, precum gastrită, ulcer sau reflux gastroesofagian. Printre cei mai comuni factori care duc la apariţia acestor simptome neplăcute se numără: alimentaţia dezechilibrată (mâncatul la ore târzii, consumul de alimente bogate în grăsimi şi zaharuri, decalarea orelor de masă etc.), stresul şi lipsa somnului.

Totuşi,dacă aceste simptome persistă o lungă perioadă de timp,există riscul de a suferi,deja,de una din afecţiunile menţionate mai sus.

Ghimbirul,bun pentru arsurile cauzate de ulcer

Arsurile stomacale sunt un simptom destul de neplăcut care este asociat,adesea,cu durerile de la nivelul abdomenului superior. Deşi pot semnala existenţa unei gastrite sau a refluxului gastroesofagian,arsurile stomacale se pot declanşa în perioadele stresante,încărcate de tensiuni.

De asemenea,ele pot fi o consecinţă a unei alimentaţii necorespunzătoare. Consumul constant de alimente acide poate duce,în timp,la apariţia arsurilor stomacale.

Pentru a le preveni este indicat să nu se consume fructe acide şi legume crude. Însă,bananele sunt chiar indicate în tratarea arsurilor stomacale,deoarece reduc nivelul de aciditate şi,implicit,senzaţia de arsură.

Totodată,este recomandat să se evite consumul de alcool şi alimente condimentate,să nu se sară peste mese,să se bea lapte,însă nu pe stomacul gol,doarece poate agrava arsurile.

Remedii naturale:

-Ceaiurile de mentă şi muşeţel au efecte pozitive asupra sistemului digestiv,deoarece relaxează musculatura stomacului,eliminând flatulenţa şi,implicit,balonarea. Astfel,senzaţia de arsură se va reduce în mod considerabil.

-În cazul în care arsurile sunt cauzate de ulcer,un bun remediu este ghimbirul. Consumat sub formă de ceai sau presărat în mâncăruri,ghimbirul reduce inflamaţiile intestinelor,combate flatulenţa şi calmează iritaţiile şi arsurile cauzate de ulcer.

Combate balonările cu ceai din seminţe de anason

Sari peste micul dejun sau iei masa în grabă în mod constant? Astfel de obiceuri nefaste pot duce cu uşurinţă la apariţia balonării,una dintre cele mai frecvente probleme digestive. De asemenea,supraalimentaţia şi consumul de alimente grase,stresul,anxietatea,fumatul,sindromul de colon iritabil şi intoleranţa la lactoză sunt alţi factori care duc la apariţia balonării.

Pentru a reduce senzaţia de balonare,se recomandă evitarea alimentelor care provoacă gaze intestinale,precum:fasole,broccoli,varză de Bruxelles,conopidă,mere,piersici,pere,salată verde,băuturi carbogazoase şi gumă de mestecat.

-Amestecă o linguriţă de scorţişoară cu o lingură de miere. Proprietăţile antibacteriene ale amestecului luptă împotriva bacteriilor care duc la apariţia balonării,îmbunătăţesc digestia şi contribuie la eliminarea gazelor intestinale.

-Ceaiul din seminţe de anason este,de asemenea,un bun remediu împotriva balonărilor,deoarece distruge bacteria care duce la apariţia lor şi combate crampele. Pentru prepararea ceaiului,ai nevoie de o lingură de seminţe la o cană de apă. După ce a dat în fiert,ceaiul se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute. Se bea o jumătate de cană,înainte de fiecare masă principală.

Rădăcină de lemn dulce luptă împotriva durerilor de stomac

Adesea,arsurile şi balonările sunt însoţite şi de durerile de stomac. Cele mai frecvente cauze care duc la apariţia durerilor de stomac sunt:supraalimentaţia,stilul alimentar haotic,indigestia,intoleranţa alimentară,gastrita şi ulcerul.

Atunci când durerea de stomac este însoţită de balonare,este un semn că organismul are inoleranţă la lactoză. Pe de altă parte,durerea scurtă însoţită de balonare şi mai puţin de 3 scaune pe sătpămână sunt semne ale constipaţiei. De asemenea,durerea de stomac poate fi asociată şi cu alte afecţiuni mai grave,însă pentru a determina care este cauza sigură,se recomandă consultul unui specialist.

Remedii naturale:

-Pentru alinarea indigestiilor,beau un amestec (cu înghiţituri mici) preparat dintr-o cană de lapte,o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi puţină miere.

-De asemenea,este indicat să bei ceai de muşeţel,deoarece are rolul de a combate,în special,durerile de stomac asociate cu flatulenţă şi diaree. Muşeţelul protejează mucoasa stomacului,datorită flavonoidelor şi uleiurilor esenţiale ce se găsesc în compoziţia lui.

-Pentru combaterea spasmelor ce apar la nivelul stomacului,ia o lingură de pulbere de rădăcină de lemn dulce,înainte de masă. Totodată,rădăcina de lemn dulce este indicată şi în afecţiuni mai grave,precum ulcer,întrucât are acţiune antiinflamatoare şi cicatrizantă.



Recente

shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg