Cum să slăbeşti în funcţie de silueta ta

Grăsimea abdominală este cea mai periculoasă pentru sănătate, deoarece predispune la afecţiuni cardiovasculare. Însă, acest tip de grăsime este de mai multe feluri, având cauze diferite.
1. Burta cauzată de sedentarism
Este cea care are aspectul unui cauciuc dezumflat. Apare în urma statului timp îndelungat jos şi a lipsei de mişcare,iar bauturile carbogazoase şi alimentele bogate în calorii nu fac decât să încurajeze formarea ei. Persoanelor care o au, le este recomandat evitarea alcoolul şi sucurile din comerţ şi să adopte o dietă bogată în alimente cât mai proaspete.
Citeşte şi:
Uleiul de rapiţă te ajută să scapi de burtă
2. Burta cauzată de stres
Persoanele perfecţioniste sunt cele mai predispuse la apariţia acestui tip de grăsime. Din dorinţa de a face lucrurile perfecte,ele au tendinţa să sară peste mese şi din acest motiv pot avea probleme cu digestia şi cu balonarea. Singura soluţie în acest caz este respectarea unui orar strict de mese,limitarea consumului de cofeină şi evitarea alimentelor de tip fast-food.
3. Burta lăsată
Atunci când grăsimea tinde să se acumuleze în partea de jos a abdomenului,este din cauză că se petrece prea mult timp pe scaun. 30 de minute de mişcare pe zi,combinate cu o dietă echilibrată şi sucuri proaspete o pot combate cu succes.
4. Stomac balonat
Deşi stratul de grăsime abdominală este destul de redus,burta este destul de proeminentă. Acest lucru este cauzat de combinaţiile nesănătoase de alimente care pot îngreuna digestia. Şi mesele formate din alimente cu un conţinut redus de vitamine şi minerale sau intoleranţa la anumite alimente pot duce la balonare.