Cum să te menţii mereu în formă

1 60339 original jpg jpeg

În cele ce urmează, află cum să te menţii mereu în formă. În plus, Simona Bălănescu, prezentatoarea emisiunii „Trăieşte sănătos” de la Antena 2, ne-a dezvăluit care este reţeta ei de sănătate.

De ce ai nevoie de Vitamina C?

• Previi răcelile:dacă iei zilnic,timp de 8 săptămâni,între 250 mg şi 1g de vitamina C,răcelile şi gripele te vor ocoli.• Luptă contra îmbătrânirii celulare,vitamina C fiind un antioxidant redutabil care te protejează de efectele radicalilor liberi şi stresului oxidativ.• Vitamina C permite o mai bună absorbţie a fierului şi calciului în organism,mai ales în cazul copiilor care suferă de aceste carenţe.

Ce nu ştiai?

• Contrar a ceea ce ştiai,vitamina C nu-ţi dă energie deoarece ea nu are nicio calorie. Prin urmare,vitamina C nu te împiedică să dormi dacă o iei seara. În schimb,această vitamină are un puternic efect antistres şi antioboseală,mai ales dacă faci o cură de câteva săptămâni. Cele mai bune surse sunt: 

măceşele (750 mg/100 g),coacăzele (200 mg/100 g),kiwi (80 mg/100 g).

Strugurii roşii vindecă anemia

Strugurii roşii conţin săruri minerale,enzime,vitaminele A,C şi toate cele din grupa B-urilor. Datorită conţinutului crescut de fier,strugurii sunt recomandaţi celor care suferă de anemie fierodeficitară. Mai mult,specialiştii afirmă că o cură de struguri pe an este un tratament execelent în caz de hipertensiune şi hepatită. Încearcă:Extract din sâmburi de struguri de la Rotta Natura. Preţ:22,60 lei/ 30 capsule.

Dovleacul,un bun energizant

După ce l-au cântărit şi au făcut tot felul de plăcinte,cercetătorii americani au supus dovleacul unor studii medicale şi au ajuns la concluzia că este un excelent energizant. Betacarotenul este un antioxidant esenţial care are grijă de sănătatea sistemului nervos şi a pielii. Potasiul este o substanţă minerală care te energizează şi îţi pune în funcţiune sistemul nervos.

Încearcă:Seminţele crude de dovleac sau Extractul de seminţe de dovleac de la Rotta Natura. Preţ:65,99 lei.

Ai o migrenă?

Iată măsurile de urgenţă!

Femeile sunt cel mai des victimele migrenelor,din cauza fluctuaţiilor hormonale şi a sarcinilor multiple pe care le au de îndeplinit. În medie,avem 13 migrene pe an şi una din cinci persoane este afectată de durerile de cap. Tocmai de aceea,imediat ce se declanşează o migrenă ia un paracetamol,o aspirină sau ibuprofen,dar nu combina două analgezice deoarece îşi vor anula unul altuia efectul. Bea apoi o cafea tare,fără lapte. Cofeina are efect antiinflamator asupra vaselor sangvine. Mergi într-un loc unde este linişte şi întuneric şi închide ochii pentru 10  minute. Durerea de cap va ceda imediat.

Reţeta mea de sănătate

simeon stalpnicul png

Cu Simona Bălănescu prezentatoarea emisiunii „Trăieşte sănătos” de la Antena 2

Ce ţii în sertarul cu medicamente?

La noi în casă nu există un sertar cu medicamente,în caz de forţă majoră merg la farmacie şi fac  „aprovizionarea”. Sigur,ca orice mamă responsabilă,am,pentru urgenţe de temperatură la copii,antitermicele de rigoare,însă nimic mai mult.

Ce bunătăţi ai în frigider?

Eu şi Marc preferăm iaurturile şi fructele,Rareş,legumele şi carnea,iar peştele şi salatele de fructe intră în preferinţele comune. Aşadar,de toate pentru toţi...

Faci mişcare? Cum?

Sunt o persoană activă,îmi plac plimbările în aer liber şi nu îmi lipsesc orele de dans,care au devenit parte din viaţa mea.

Mâncarea ta preferată?

Nu ştiu dacă am neapărat o mâncare preferată,nu sunt o mofturoasă din fire şi nici o gurmandă,mâncare sănătoasă şi gustoasă să fie,şi sunt mulţumită!

Care este remediul tău antistres?

Liniştea sufletească este foarte importantă pentru mine. Când mă bucur de armonie şi de o atmosferă caldă în familie,iar emisiunea mea este urmărită de telespectatori,  fiindcă înseamnă că am parte de tot ce mi-am dorit.  

Ce leacuri foloseşti când nu poţi să dormi?

Nu sufăr de insomnii,eu am altă problemă:nu am suficient timp să dorm sau nu atât cât mi-ar plăcea.

Ai vreun remediu natural de recomandat?

Terapia prin muzică şi iubire!

Soluţia naturală

De ce suferi

Ai o digestie dificilă,răceşti la prima adiere de vânt şi te simţi obosită şi fără energie? Dacă ai aceste probleme,iată remediul.

Soluţia

Polenul granule de la Apimond este un fortifiant general care amelio­rează digestia dificilă,întăreşte sistemul imunitar,detoxifică organismul şi stimulează toate funcţiile lui.

Ce conţine

160 g de polen sub formă de granule,obţinut din cele mai curate zone ale României.

Cum  acţionează

Conţine bioflavonoide,care conferă polenului culoarea şi gustul minunat şi sunt factori anticancerigeni. Mai conţine lactofermenţi,care ajută la regenerarea florei intestinale,şi fitosterol,care echilibrează nivelul colesterolului.