Cum scapi de efectul yo-yo definitiv

1 73179 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, oamenii tratează dietele ca pe un proiect pe perioadă bine determinată, ceva pe care se concentrează câteva săptămâni, luni, după care revin la vechile obiceiuri.

Nu te speli o singură dată şi ai pretenţia să fii curată toată viaţa,nu? La fel şi cu alimentaţia sănătoasă,nu este de ajuns să ai grijă ce pui în farfurie doar o anumită perioadă din viaţă. Dacă te întrebi cum poţi evita efectul de yo-yo după o dietă,iată ce trebuie să ştii:

Fă din regimul tău un stil de viaţă

Dacă te îndrepţi spre un regim drastic,este clar că nu vei putea să îl urmezi toată viaţa,de aceea este important ca dieta ta să fie una uşoară,de la care să nu fii tentată să evadezi. De multe ori,chiar dacă nu au făcut exerciţii fizice în viaţa lor,oamenii îşi propun peste noapte să se trezească de la ora 6 dimineaţă şi să alerge kilometri întregi. Ei bine,planul acesta este greu de urmărit.

Trăieşte-ţi viaţa

„Baba suferă la frumuseţe“ este un motto care se potriveşte foarte bine în industria frumuseţii,dar nu şi în cazul în care ţii o dietă. Deşi mulţi oameni cred că a pierde în greutate este o activitate dureroasă,şi care necesită privarea de plăceri,planul de slăbire pe termen lung nu trebuie să presupună lipsuri importante şi efort peste limite.

Bun venit în zilele proaste

Cele mai multe diete sunt regimuri stricte în care,dacă faci exact ce ţi se spune,eşti privat de tot ce îţi place. Dar viaţa nu funcţionează aşa. Gândeşte-te la un copil care abia învaţă să meargă. Căderea este o parte a procesului. Iar atunci când încerci să schimbi obiceiurile alimentare şi fizice,trebuie să te aştepţi şi la obstacole. Vor fi zile sau chiar săptămâni în care lucrurile nu merg deloc cum ai crezut.

Nu îţi stabili termene clare

Cei mai mulţi oameni ştiu clar cât de repede ar trebui să piardă în greutate. Vina este a dietelor minune care promit slăbirea în timp record. În cazul în care chiar vrei să slăbeşti,uită de toate regimurile bazate pe cifre exacte. Cu cât mai puţin te concentrezi asupra unor termene,cu atât mai mult te poţi dedica modificărilor pe termen lung.