Cura cu argilă, un leac miraculos

1 63364 original jpg jpeg

Iei tot felul de medicamente, dar ştii că o simplă cură cu argilă te poate feri de multe afecţiuni? Iată câte calităţi terapeutice are aceasta!

Virtuţile argilei sunt cunoscute de mii de ani. Civilizaţiile antice o foloseau des la vindecarea multor maladii.

Nu-i de mirare că şi astăzi beneficiile ei au rămas necontestate. Toate acestea,graţie mineralelor naturale (calciu,magneziu,siliciu,fier,potasiu) din compoziţia ei,care se absorb complet în organism.

Argila poate să stimuleze toate procesele vitale ale corpului datorită acţiunii detoxifiante.

Pentru a te bucura de efectele ei,e bine să foloseşti argilă naturală,netratată chimic.

O cură de bază se ţine 3 săptămâni,timp în care e indicat să adopţi un regim alimentar uşor,bazat pe multe fructe şi legume.

Evită,de asemenea,excesul de cafea,de condimente şi de băuturi carbogazoase. Atenţie,însă!Dacă te hotărăşti să urmezi această cură,ia în calcul faptul că argila e contraindicată gravidelor în ultimele luni de sarcină şi celor care suferă de con­sti­paţie acută.

Adio,astenie!

Fără doar şi poate,preîntâmpini neplăcerile asteniei de toamnă dacă începi o cură cu argilă. Vei vedea cum stările de somnolenţă,stresul  şi lipsa poftei de viaţă devin o amintire.

Şi toate acestea,graţie mineralelor şi oligoelementelor naturale.

Ele îmbunătăţesc activitatea cerebrală,detensionează muşchii şi susţin organismul în perioadele cu schimbări bruşte de temperatură.

Protejează stomacul de infecţii

Argila stinge arsurile gastrice graţie efectului cicatrizant.

La fel de utilă este ca adjuvant în tratamentele ulcerului  gastro-duodenal,colitei de orice natură,melenei (eliminare a unui scaun negru,conţinând sânge provenit din părţile superioare ale tubului digestiv),gastritei,infecţiei cu Helicobacter pylori şi parazitozei intestinale.

Şi încă ceva! Dacă ai luat timp îndelungat antibiotice,e posibil ca tratamentul să nu dea rezultate imediat. De aceea,e indicat să prelungeşti cura cu argilă cu încă 2-3 luni.

Ţine la distanţă toxiinfecţiile alimentare

Dacă ai mâncat fără să vrei ceva „atins“ de căldură şi ai făcut toxiinfecţie alimentară,atunci e cazul să acţionezi luând o doză mai mare de argilă (trei linguriţe de argilă la un pahar cu apă plată).

Garantat te vei simţi mai bine! Aceasta pansează complet tractul digestiv şi-l ajută să se regenereze mai uşor,neutralizând bacteriile care au determinat toxiinfecţia.

Previne disfuncţiile tiroidiene

După menopauză eşti mai expusă apariţiei nodulilor tiroidieni. Nu te îngrijora!

Poţi atenua dezvoltarea lor,urmând o cură de două luni cu argilă (e bine să o repeţi de două-trei ori pe an).

Efectul tratamentului sporeşte dacă în timpul acestuia aplici pe zona glandei tiroide măşti cu argilă. Rezultatele sunt uimitoare!

Aşa prepari argila!

Remediul se pregăteşte într-un vas de sticlă,lemn sau din ceramică (evită recipiente din metal sau din plastic deoarece alterează efectul argilei).

Pui o linguriţă de argilă la un pahar cu apă şi bei câte două-trei doze pe zi.

Până reuşeşti să te acomodezi cu densitatea acestui preparat,poţi bea în primele trei zile doar apa limpede,fără argila care stă depusă la baza paharului.

Ulterior poţi consuma argila complet omogenizată.