Cură de fericire în 3 paşi

1 68084 original jpg jpeg

Nimeni nu poate fi fericit zi de zi, se spune - dar zilnic poţi avea parte de seninătate, de zâmbete, de vorbe bune. Marele secret e să apreciezi micile bucurii ale fiecărei clipe.

Dăruieşte – şi vei primi

Eşti ocupată,tracasată,stresată,şi uiţi să te bucuri de micile bucurii care te încojoară:de o vorbă bună,de un petic de cer,de o frază cu îneţeles pe care ai citit-o într-o carte. Sub povara responsabilităţilor de zi cu zi,dai inconştient la o parte lucrurile,gesturile,poate chiar persoanele care ar putea însă să-ţi aprindă în inimă bucuria.

Împrăştie gânduri bune împrejur,şi vei observa,uimită,că ţi se răspunde cu aceeaşi monedă. Împărtăşeşte amintiri frumoase cu ceilalţi,şi vei vedea cum emoţia creşte şi cuprinde inimile. Dăruieşte un zâmbet,şi vei primi zâmbete.

Arhiva anti-tristeţe

Frumuseţea e-n ochii privitorului,se spune. Fă-ţi o „arhivă” de imagini,de momente,de gesturi frumoase,pe care să ţi le poţi readucre în minte,în clipele dificile. Cineva,odată,ţi-a mulţumit pe un ton special al vocii. Iată o amintire pe care o poţi arhiva. Sau fularul acela moale,roşu,primit în dar cu ani în urmă – un alt „film” de strâns la arhivă. Sau strângerea aceea de mână... sau peisajul acela de început de lume,după zile întregi de mohoreală... Tot atâta material anti-tristeţe,care abia aşteaptă să-l „gestionezi”!

Bucură-te de ceea ce ai

Te întristezi numai enumerând lungul şir de neîmpliniri:casa la care visai,relaţia care scârţâie,jobul stresant... Bine,dar de ce nu faci şi o listă cu lucrurile bune care ţi s-au întâmplat şi care ţi se întâmplă? E imposibil să nu fie lucruri bune în viaţa ta! Faptul că poţi uneori să visezi minute în şir... că cei dragi sunt sănătoşi... că ţi-a înflorit planta preferată... că plouă aşa frumos ... Ai să observi,uimită,că,de fapt,eşti atât de norocoasă!