De ce beneficii te bucuri dacă practici yoga 12 luni

1 75300 original jpg jpeg

Yoga a fost exercitată din timpuri străvechi, iar înţelepţii budişti o foloseau pentru a-şi îmbunătăţi concentrarea şi pentru a se menţine focalizaţi. Astăzi, yoga este practicată pe tot globul, iar multe vedete vorbesc despre beneficiile ei. 

Yoga nu se limitează doar la pierderea în greutate, ci are şi beneficii holistice. Dacă practici yoga continuu, ajuţi la dezvoltarea musculară, îmbunătăţirea posturii şi inducerea relaxării. În plus, creşte nivelul de concentrare. Practic, vei observa o dezvoltare totală – fizică, mentală şi spirituală.

Este posibil ca la început să te confrunţi cu dureri de corp, dar, după ce yoga a devenit o rutină, o să începi să te bucuri de schimbările care au loc în şi asupra organismului.

Este stimulată concentrarea şi memoria

Probabil că ai auzit despre yoghinii antici care practicau yoga pentru a-şi îmbunătăţi nivelul de concentrare. În plus, mai multe cercetări arată că yoga ajută foarte mult la stimularea concentrării şi memoriei.

Sunt prevenite durerile de spate

Când te limitezi doar la munca ta, fără să faci exerciţii fizice, corpul şi oasele devin rigide. Dar prin practicarea regulată de yoga, muşchii se relaxează, este eliberată tensiunea şi nu te vei mai confrunta cu durere de spate, gât şi mâini.

Apare un consum mental

Când începi să practici yoga în fiecare zi, devii automat conştient de ceea ce mănânci. Mentalul tău va căpăta capacitatea de a evita consumul de alimente nesănătoase şi, astfel, vei începe să ai o alimentaţie sănătoasă.

Este combătut stresul

Yoga ajută la calmarea minţii şi la eliminarea gândurilor negative şi a stresului. Atunci când nivelul hormonilor de stres este ridicat, apare durerea de cap. Aşadar, în aceste condiţii, este recomandat să practici yoga în fiecare zi.

Este îmbunătăţită circulaţia sangvină

Yoga, în special în cazurile în care este implicată respiraţia profundă, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. Când sângele este transportat corect către toate organele şi ţesuturile din organism, este prevenită hipertensiunea arterială.

Credit foto: Created by Senivpetro - Freepik.com