De ce e bine să adaugi puţină scorţişoară în cafeaua pe care o bei
Dacă vrei să-ţi transformi cafeaua pe care o bei zilnic într-o superbăutură pentru organism, adaugă-i de fiecare dată puţină scorţişoară.
Această combinaţie delicioasă are multe efecte benefice asupra corpului. Iată câteva dintre cele mai importante.
1. Întăreşte sistemul imunitar
Este suficient să adaugi un sfert de linguriţă de scorţişoară în cana ta cu cafea pentru a-ţi stimula corpul să lupte în mod eficient împotriva virusurilor şi a bacteriilor care îţi pot altera starea de sănătate.
2. Ajută la stimularea creierului
Dacă îţi bei cafeaua în combinaţie cu puţină scorţişoară,funcţiile creierului sunt îmbunătăţite,potrivit specialiştilor. Astfel,cresc puterea de concentrare şi productivitatea.
3. Reduce durerile menstruale
Dacă ai menstre dureroase,ar trebui să consumi în mod constant scorţişoară,pentru că acest condiment uşurează simptomele care apar în perioada ciclului menstrual. O modalitate simplă de a consuma zilnic scorţişoară,este să o adaugi în cafeaua pe care o bei dimineaţa sau pe parcusul zilei.
4. Reglează glicemia şi colesterolul
Consumul constant de scorţişoară te protejează de diabet şi de boli de inimă,deoarece normalizează nivelul glicemiei şi ţine sub control colesterolul din sânge.
5. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi creşte nivelul energiei
Dacă ai probleme cu circulaţia sângelui sau simţi că ai nevoie de o cafea mai tare ca să fii energică,adaugă în cafeaua pe care o bei în mod constant puţină scorţişoară. Circulaţia sângelui se va îmbunăţi,iar nivelul energiei va creşte şi se va menţine ridicat pe durata întregii zile.
Credit foto:goodmorningcenter.com