De ce e bine să bei ceai negru în fiecare zi

1 65869 original jpg jpeg

Cercetătorii americani au descoperit beneficii miraculoase ale ceaiului negru asupra organismului. Află de ce este indicat să-l consumi în fiecare zi.

Această băutură are ca efect scăderea nivelului de glucoză din sânge şi poate preveni şi ţine sub control diabetul de tip II,potrivit specialiştilor.

În cadrul studiilor,experţii au analizat extract de ceai negru în laborator şi au descoperit cum acţionează compuşii din această băutură pentru a reduce zahărul din sânge.

Specialiştii au descoperit că după ce au cufundat în apa fierbinte câteva frunze de ceai,o serie de polifenoli (antioxidanţi îşi activează rolul de a bloca enzimele ce duc la creşterea glicemiei în timpul digerării carbohidraţilor. Aceşti polifenoli au acţionat semnificativ împotriva enzimelor alfa amilaza şi alfa-glucosidază.

Rezultatele sugerează că extractul de ceai negru ar putea reduce nivelurile glicemiei asociate în mod obşinuit cu aceste enzime digestive,potrivit studiului publicat în Frontiers of Nutrition.

Un studiu asemănător realizat în Japonia a arătat că un extract obţinut dintr-o pudră de frunze de ceai îngheţate rapid a avut un efect similar asupra celor două enzime digestive.

Alte studii realizate de-a lungului timpului au arătat că în cazul celor care consumau trei-patru ceşti de ceai negru pe zi,riscul de îmbolnăvire de diabet de tip II era cu 25% mai mic,comparativ cu cei care consumau mai puţin ceai sau deloc.