De ce e bine să consumi cereale integrale

1 68052 original jpg jpeg

Bogate în fibre, proteine, vitamine şi minerale, cerealele integrale sunt indicate în alimentaţia de zi cu zi. Iată care sunt motivele pentre care trebuie să le consumi regulat!

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Dacă vrei să slăbeşti nu exclude din dietă cerealele integrale. Fără carbohidraţii din alimentele sănătoase,cum sunt legumele ce conţin amidon şi cerealele integrale neprocesate,corpul tău nu va funcţiona în parametrii normali. Deoarece conţin mulţi carbohidraţi şi pentru că îţi dau senzaţia de saţietate,mănâncă doar o ceaşcă de cereale integrale. În felul acesta,nu vei consuma preparate nesănătoase pe parcursul zilei. Oamenii de ştiinţă spun că persoanele care mănâncă cel puţin trei porţii de cereale integrale pe zi şi reduc consumul de cereale rafinate,au cu cel puţin 20% mai puţină grăsime abdominală decât cei care nu respectă această regulă.

Citeşte şi:

3 cereale-medicament mai puţin cunoscute

Prepară-ţi singură batoane de cereale

Te calmează

Dacă te enervezi des,consumă cereale integrale. Pe lângă faptul că acestea combat stările de indispoziţie,sunt uşor de digerat,estompând şi simptomele sindromului premenstrual asociat cu anxietatea. Totodată,pentru a reduce stresul,consumă o ceaşcă de cereale integrale în timpul cinei,pentru a te simţi mult mai bine a doua zi.

Îţi dau energie

Datorită vitaminei B şi a magneziului pe care le conţin,cereale integrale,te energizează de la primele ore ale dimineţii. Poţi să le consumi în orice moment al zilei,dar e indicat să le mănânci  la micul dejun,pentru a avea toată energia de care ai nevoie pe parcursul întregii zile.

Îmbunătăşesc digestia

Cerealeleintegrale conţin vitamina B,ajutând organismul să aibă o mai bună digestie,deoarece sunt uşor de absorbit. Prin urmare consumă ovăz,quinoa şi hrişcă.