De ce este bine să bei apă cu ananas

1 62373 original jpg jpeg

Pentru a începe ziua plină de energie este recomandat să consumi pe stomacul gol un pahar de apă cu suc proaspăt de ananas, în cantităţi egale. Această băutură cu apă si ananas are efecte miraculoase asupra corpului. Descoperă cum te ajută!

Ananasul este unul dintre fructele bogate în vitamina C şi bromelină,două substanţe care grăbesc regenerarea celulelor şi ajută organismul să-şi revină mai repede din convalescenţă.

Consumul de ananas previne inflamaţiile

Bromelina are puternice proprietăţi antiinflamatoare şi stimulează eliminarea substanţelor toxice din organism. Consumul regulat de ananas,sau de apă combinată cu suc de ananas,alină durerile cauzate de artrită sau cele apărute în urma efortului fizic intens.

Grăbeşte pierderea în greutate

Ananasuleste fructul care nu trebuie să lipsească din dieta celor care doresc să scape de kilogramele în plus. Mulţumită conţinutului ridicat de fibre,ananasul este mai greu de digerat,ceea ce-ţi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Apa cu ananas ţine sub control pofta de dulciuri sau de carbohidraţi. De asemenea,tiamina,o substanţă din ananas,transformă carbohidraţii în energie şi accelerează metabolismul.

Ananasul asigură buna funcţionare a tiroidei

Ananasul este bogat în iod şi bromelină,două substanţe asociate cu tratamentulmultor boli autoimune. Astfel,sunt ameliorate simptomele unor afecţiuni tiroidiene.

Ananasul previne cariile

Tot bromelina este substanţa de care ai nevoie dacă-ţi doreşti să ai dinţi sănătoşi şi fără nicio carie. În plus,ajută la albirea dinţilor prin îndepărtarea petelor galbene şi a tartului.

Îmbunătăţeşte vederea

Betacarotenul şi vitamina A sunt esenţiale pentru vedere. S-a constatat că,dacă mănânci cel puţin 3 porţii de ananas pe zi,riscul de a suferi de degenerescenţă maculară scade considerabil,aşadar îţi vei păstra vederea ageră până la vârste mai înaintate.

Rezultate se vor vedea cel mai bine după ce bei apă cu ananas dimineaţa cel puţin un an de zile.