De ce este bun somnul

1 58766 original jpg jpeg

Ai auzit mereu că trebuie să dormi cel puţin şapte ore în fiecare noapte şi nu ştii la ce te ajută acest lucru, în afară de odihnă? Iată ce alte beneficii are somnul asupra sănătăţii tale.

Întăreşte sistemul imunitar

Mai mulţi cercetători americani au ajuns la concluzia că somnul de noapte creşte sistemul imunitar şi te face mai rezistentă în faţa bolilor. De aceea este bine să dormi cel puţin şapte ore pe noapte,mai ales în această perioadă din an,când ai nevoie de un organism puternic,care să te pună la adăpost de răceală şi gripă.

Te ajută să rămâi tânărăŞtiai că orele insuficiente de somn duc la creşterea nivelului hormonilor de stres din organism şi-l scad pe cel al hormonilor de creştere,responsabili cu regenerarea celulelor? Este concluzia unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Chicago,la care au participat persoane cu vârsta pânâ în 35 de ani,care nu dormeau suficient,au relevat faptul că profilul hormonal al acestora a fost celal unor oameni mult mai în vârstă.

Eşti mai fericită

Nu numai că sunt obosite,dar persoanele care nu se odihnesc bine sunt şi mai stresate,spun cercetătorii. De aceea,au un risc de depresie mairidicat decât cei care dorm peste şapte ore pe noapte.

Te ajută să te concentrezi

Ţi s-a întâmplat,ca,după o noapte cu câteva ore de somn,să nu reuşeşti să te „aduni" la serviciu şi să-ţi fie greu să-ţi duci la îndeplinire sarcinile? Este normal,căci lipsa unui somn bun pe timpul nopţii duce la scăderea capacităţii de concentrare pe timpul zilei.