De ce ne schimb─âm brusc starea de spirit

1 66455 original jpg jpeg

┼ói s-a ├«nt├ómplat vreodat─â s─â fii vesel─â, iar ├«n secunda urm─âtoare s─â fii irascibil─â sau nervoas─â? Cercet─âtorii ne explic─â care sunt cauzele schimb─ârii bru┼čte a st─ârii generale de spirit.

Studiile arat─â c─â hormonii au un impact profund asupra chimiei creierului,care controleaz─â starea de spirit ┼či emo┼úiile. Cauzele schimb─ârilor de dispozi┼úie difer─â de la o persoan─â la alta.

Însă,în general,în cazul femeilor,factorii care duc la schimbările de dispoziţie sunt dereglările hormonale,ciclul menstrual,menopauza,sarcina,hipertiroidismul (o afecţiune a tiroidei),orice dezechilibru endocrin sau alte problem biologice.

De asemenea,un alt factor important care poate la modificarea st─ârii de spirit este nivelul ridicat de stres din organism.

În cazul bărbaţilor,schimbările de dispoziţie sunt un simptom tipic de andropauză. De asemenea,modificarea stării de spirit poate fi un simptom al tulburării bipolare,o afecţiune care implică lungi perioade de depresie.

În plus,endocrinologii subliniază că în cazul persoanelor care suferă de diabet,fluctuaţiile extreme ale nivelului de zahăr din sânge pot contribui la modificarea stării de spirit.Recente

Test de personalitate  jpg
prieteni   shutterstock 2030231144   crop jpg
LIVE ora 1300 jpg
1 telefon jpg jpeg
Test de personalitate   Lungimea degetului mic   Captura Youtube jpg
Barbat jpg
Creveti mantis jpg
sindromul impostorul shutterstock 2146571189 jpg
Clark 1 jpg
cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg