De ce săpunul eco este mai sănătos pentru tine

1 60909 original jpg jpeg

Săpunul realizat din ingrediente naturale este blând nu doar cu mediul, cât şi cu pielea ta. Descoperă şi alte beneficii ale acestui tip de săpun în cele ce urmează.

Spre deosebire de săpunul non-ecologic,cel natural are acţiune antibacteriană ceea ce-l face alegerea perfectă pentru a-ţi proteja pielea şi pentru a-ţi întări imunitatea.

Agenţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite ale Americii a atras atenţia asupra încă unui ingredient nu tocmai sănătos,aflat în multe săpunuri antibacteriene non-biodegradabile:triclosan.

Se bazează pe studiile Academiei Naţionale de Ştiinţe,care au dovedit că triclosanul din săpunurile non-ecologice are un impact negativ asupra sănătăţii inimii şi a muşchilor scheletici şi asupra sistemului imunitar.

Găseşti săpunuri ecologice în magazinele cu produse bio,iar dacă vrei să-ţi faci singură propriul săpun din ingrediente naturale,trebuie să ştii că ai nevoie de apă distilată,leşie,uleiuri esenţiale. Ai grijă ca atunci când prepari săpunul:

-să porţi mănuşi lungi,de cauciuc,ochelari de protecţie,halat lung

-să foloseşti o tijă de sticlă pentru amestecare,vase care nu sunt din aluminiu şi cântar performant pentru măsurarea cantităţilor de apă,leşie,uleiuri

-să alegi,pentru primele tale săpunuri,ulei de măsline,ulei de palmier sau ulei de cocos

25fb1151ddc84c292f291ba3fbbd8ec7 jpg jpeg

-să pui treptat leşia în apa distilată,apoi acest amestec peste uleiurile esenţiale

-să adaugi atât ulei esenţial,cât şi planta mărunţită (de exemplu alături de uleiul esenţial de levănţică pune şi levănţică pisată)

-să optezi pentru forme din plastic şi pentru o tijă din sticlă cu care să amesteci compoziţia săpunului,după ce este turnată în forme,pentru ca săpunul să nu aibă multe bule de aer