Descoperă care sunt cele mai bune surse de probiotice

1 75539 original jpg jpeg

Probioticele, cunoscute ca bacterii bune pentru organismul tău, ajută sistemul digestiv să funcţioneze eficient. Există o gamă largă de diferite suplimente probiotice şi poate deveni o provocare să le alegi pe cele potrivite. Iată 5 variante sănătoase!

Iaurtul

Obţinut din lapte fermentat, iaurtul natural este o sursă de Lactobacillus bulgaricus şi de Streptococcus thermophilus. De asemenea, conţine bifidus şi bacterii probiotice, precum acidophilus. Este bine totuşi să verifici eticheta şi să alegi iaurtul care conţine cât mai multe probiotice şi mai puţin zahăr.

Brânza probiotică

Brânza crudă este singura care conţine probiotice, în condiţiile în care în magazine aproape toate tipurile de brânză pe care le găseşti sunt pasteurizate, distrugând atât bacteriile rele, cât şi pe cele rele. Brânza probiotică, bacteriile bune sunt readăugate după procesul de pasteurizare, putând să te bucuri în continuare de beneficiile lor.

Prunele fermentate

Deşi la prima vedere ai putea avea tendinţa să zici că sunt prune normale, aceasta este o metodă japoneză din care se obţin diferite preparate, sub formă de pastă, oţet sau consumate ca atare. În comparaţie cu prunele tradiţionale, acestea au un gust mai sărat şi acru, sunt alcaline şi bogate în probiotice, datorită procesului de fermentaţie.

Varza murată

Varza murată este acră şi uşor picantă şi cel mai adesea este consumată în Rusia şi în Germania. O poţi consuma pe post de salată şi are proprietăţi terapeutice, revitalizând întreg organismul, datorită vitaminelor, fibrelor şi mineralelor conţinute. De asemenea, şi varza murată aduce beneficii corpului, aşa că nu o arunca.

Supa miso

Este o supă obţinută din boabe de soia fermentate şi poate fi preparată în multe feluri, mai dulce sau mai sărată, în funcţie de preferinţe. O poţi consuma ca atare sau ca bază pentru alte supe şi tocăniţe. Ţine cont totuşi să cumperi versiunea nepasteurizată pentru a te asigura că bacteriile bune şi culturile active nu au fost înlăturate.