Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăieşti 100 de ani

1 72419 original jpg jpeg

Multe dintre persoanele care ajung la veritabila vârstă de 100 de ani îşi duc traiul în Japonia sau Italia. Oamenii de ştiinţă spun că alimentaţia sănătoasă este secretul care stă la bază longevităţii.

Evită preparatele din carne preambalate din comerţ

Pentru că aceste produse sunt bogate în sodiu,din dieta celor care trăiesc 100 de ani lipsesc preparatele din carne preambalate. Nu doar că acestea au un conţinut mare de sodiu,dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a avertizat în nenumărate rânduri că acestea sunt cancerigene. O trecere în revistă a mai mult de 800 de studii arată că un consum de 50 de grame de carne procesată-echivalentul a aproximativ două felii-poate creţte riscul de cancer de colon cu 18%.

Consumă multe fibre

Pentru a menţine intestinul sănătos,centenarii mănâncă legume verzi bogate în fibreşi cereale. Fibrele previn constipaţia prin mărirea în volum a scaunului. În plus,cerealele au un rol important în ţinerea la distanţă a problemelor cardiace,precum şi în reducerea tensiunii arteriale şi a inflamaţiei.

Îşi fac pofta de dulce

Între prânz şi cină,cei care au o viaţă lungă consumă ca gustare ceva dulce,de exemplu,o bucată de ciocolată. Seara,în schimb,evită să se îndulcească cu plăcinte,prăjituri şi budinci. O cercetare recentă arată că un consum moderat de ciocolată neagră scade riscul de insuficienţă cardiacă şi tratează stresul.

Sunt băutori de cafea

Centenarii îşi încep dimineaţa cu o jumătate de ceaşcă de cafea cu cafeină,apoi mai sorbesc cafea pe parcursul zilei. Numeroase studii au arătat că un consum regulat de cafea poate reduce riscul de accident vascular cerebral,depresie şi boală Parkinson.

Consumă alimente bogate în proteine

Centenarii care nu consumă carne îşi iau proteineledin ouă şi brânză. Consumul de alimente bogate în proteine dimineaţa devreme te ajută să te simţi sătul pentru restul zilei. În plus,proteinele ajută celulele din organism să se repară,ceea ce este deosebit de important pentru persoanele în vârstă.



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg