Durerile provocate de artroză pot fi ameliorate

1 71582 original jpg jpeg

Vremea rea face ca durerile provocate de artroză să fie necruţătoare. Însă poţi lua măsuri ca să ţii boala în frâu. Iată cum să procedezi!

În trecut,artroza era considerată o suferinţă cronică imposibil de tratat. Bolnavii,în special femei­le de peste 40 de ani,se plângeau de dureri la nivelul genunchilor,şoldurilor sau al coloanei vertebrale. Astăzi,medicina este în măsură să prevină,să descopere din timp şi să ofere mijloacele pentru tratamentul bolii.

Vârsta şi sexul,factori de risc

Artroza este o boală cauzată de reducerea conţinutului de substanţe de la nivelul cartilajelor,ceea ce are ca efect degenerarea cartilajului articular.

Vârs­ta,sexul şi obezitatea sunt factorii care influenţează apariţia bolii. Cu cât înaintezi în vârstă şi dacă eşti supraponderală,ai mai multe şanse să te îmbolnăveşti.

În plus,afecţiunea este mai des întâlnită la femei decât la bărbaţi. Unii specialişti cred că artroza este ereditară.

Dacă suferi de artroză,trebuie să mergi la un consult de specia­litate. Printre simptomele care ar trebui să-ţi dea de gândit se numără durerile de la nivelul oaselor şi blocajele de articulaţii. Chiar şi poziţia oaselor se poate modifica.

Ce măsuri iei

Pe baza investigaţiei,medicul îţi va recomanda tratament pe bază de medicamente inflamatorii şi glucozamină,care diminuează inflamaţia,durerea şi înţepeneala.

Tabletele de Bio-Glucosamin de la Pharma Nord s-au dovedit eficiente în stoparea uzării cartilajelor şi în uşurarea durerii. Mai pot fi folosite o gamă variată de creme şi de injecţii.

La fel de bune în tratarea afecţiunii sunt şi terapiile alternative,cum ar fi kinetoterapia,fizioterapia,gimnastica medicală şi masajul.

Dacă vrei să te ţii departe de artroză,evită frigul şi umezeala,cafeaua,alcoolul,lasă-te de fumat şi menţine-te la o greutate corporală normală.

Este bine să slăbeşti deoarece cu cât presiu­nea asupra cartilajelor este mai mare,cu atât artroza se instalează în organism.

Un regim alimentar corect şi exerciţiile fizice te vor ajuta în acest sens. De asemenea,durerea devine tot mai greu de suportat când afară se răceşte.

Frigul acţionează direct asupra stimulilor nervoşi de la nivelul oaselor. 

Pentru a preveni sau calma  durerile provocate de artroză,mănâncă produse lactate şi fă cât mai multă mişcare în aer liber.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg