E bine sau nu să mănânci carne?

1 77825 original jpg jpeg

Carnea este apetisantă, hrănitoare, îţi oferă aminoazici esenţiali şi substanţe nutritive de care organismul are neapărată nevoie. Este necesară copiilor al căror organism e în plină dezvoltare. Excesele sunt însă de evitat!

Carnea, sursă de fier uşor de asimilat

Carnea, spun medicii nutriţionişti, e o sursă principală de substanţe nutritive în organism. Printre aceşti nutrimenţi se numără zincul, magneziul, complexul de vitamine B şi fierul – lipsa acestuia din urmă ducând la anemiile de care suferă în special femeile. Fierul din surse de origine animală precum carnea de vită, de miel şi organe este de departe cel care se absoarbe cel mai bine în organism, mai bine decât fierul din surse vegetale.

Consumul mare de carne îmbolnăveşte

Carnea dă organismului cei 8 aminoacizii esenţiali de care are neapărată nevoie. În acelaşi timp, un consum mare de carne roşie este asociat cu afecţiuni precum cancerul colorectal şi bolile de inimă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat cărnurile procesate (mezelurile) ca fiind cancerigene. Iar majoritatea studiilor arată că un consum scăzut de carne roşie înseamnă, de fapt, o stare mai bună de sănătate.

Câtă carne mănânci pe săptămână

Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului recomandă limitarea consumului de carne roşie la 455 g pe săptămână (această cantitate reprezentând greutatea preparatului gătit). Se recomandă evitarea în totalitate a cărnurilor procesate şi a mezelurilor. Carnea de peşte poate fi o alternativă acceptabilă, mai ales dacă provine din ape nepoluate.

Cartea din comerţ conţine toxine

Dacă ai hotârât, din raţiuni diverse, să mănânci mai puţină carne sau să renunţi de tot la acest aliment, foarte bine! Poţi să duci un trai sănătos consumând doar preparate ovo-lacto-vegetariene. Carnea conţine o mulţime de toxine, mai ales când provine de la animale crescute în ferme industriale. În plus, rămâne mai mult în sistemul digestiv, comparativ cu produsele vegetale, având timp să intre în putrefacţie, să elibereze substanţe nocive şi să determine aciditate excesivă.

Carnea la grătar e dăunătoare

Inclusiv modul în care carnea e gătită poate dăuna organismului: spre exemplu, un kilogram de carne preparată la grătar conţine tot atâta benzopiren – substanţă cu potenţial cancerigen - cât 600 de ţigarete. Dacă optezi pentru dieta vegetariană, nu uita să suplineşti, din alte surse, necesarul de aminoacizi esenţiali, 8 la număr, care nu pot fi sintetizaţi în organism.



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg