Carnea roşie creşte riscul de cancer la colon

1 67827 original jpg jpeg

Nivelurile foarte ridicate de fier din organism pot fi un motiv pentru care consumul de carne rosie creşte riscul de apariţie a cancerului de colon, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Fierul din carnea roşie declanşeaza boala atunci când intră în contact cu o genă care se găseşte în intestine,numită APC,dar numai atunci când aceasta suferă o mutaţie.

În cadrul studiului au fost realizate teste pe şoareci de laborator în urma cărora s-a descoperit că riscul de apariţie a cancerului de colon este puternic influenţat în momentul în care gena APC suferă o mutaţie şi intră în contact cu o cantitate mare de fier,dublându-se sau chiar triplându-se. Pe de altă parte,şoarecii care au urmat o dietă scăzută în fier au prezentat un risc scăzut de a dezvolta cancer,chiar dacă gena APC a fost mutantă.

“Fierul joacă un rol critic în controlul dezvoltării cancerului de colon la persoanele cu gena APC mutantă. Si,surprinzător,studiul nostru arată că nici chiar nivelurile foarte ridicate de fier din dietă nu cauzează cancerul în sine,dar apariţia acestuia se bazează pe gena APC”,a declarat profesorul Owen Sansom,director adjunct al Institutului de Cercetare a Cancerului din Glasgow,Marea Britanie.



Recente

shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg