Efectul miraculos al consumului de quinoa

1 62704 original jpg jpeg

Componentă ideală în salate, quinoa este cunoscută pentru numeroasele sale virtuţi, îndeosebi pentru conţinutul ridicat de fibre şi proteine. Aflam si noi din acest articl care este efectul miraculos al consumului de quinoa.

Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate publică a Universităţii Harvard au descoperit că riscul de deces prematur se reduce cu 17% dacă se consumă zilnic o farfurie de quinoa. Acest efect miraculos s-a confirmat indiferent de vârsta celor 367.000 de participanţi la cercetare,de activitatea lor sportivă sau de fumat.

Beneficiile consumului de quinoa

Boabele întregi,ca şi grâul şi ovăzul,sunt bogate în fibre,minerale şi antioxidanţi. "Studiul nostru arată că, prin consumul de boabe întregi, se reduce riscul de mortalitate legat de boli cronice cum ar fi cancerul, maladiile cardiace, diabet şi boli respiratorii', afirmă dr Lu Qi.

Boabele de quinoa sunt sfere mici, galbene şi turtite, având între 1,5 şi 2 milimetri diametru. Era un aliment de bază al vechilor incaşi, care o numeau  "cereala-mamă".

Quinoa este încadrată în categoria superalimentelor,alături de seminţele de in,germeni,mei,aloe vera,orz verde,pătrunjel,alge marine,floarea-soarelui.