Elton John: „Sunt în cea mai bună formă fizică din viaţa mea!” Cum a reuşit să slăbească în pandemie?

2 bun jpg jpeg

„M-am simţit întotdeauna ruşinat de felul în care m-am tot îngrăşat. M-am luptat cu kilogramele în plus toată viaţa mea. Slăbesc şi mă îngraş întruna!”, spunea legendarul muzician la începutul lunii mai. Însă tot atunci a atras atenţia tuturor că e posibil să te concentrezi pe fitness şi pe sănătate chiar şi în pandemie, când activitatea fizică este redusă, în mod normal, şi tentaţiile culinare sunt la tot pasul.

Muzicianul de 74 de ani a ales să-şi prioritizeze propria sănătate şi un stil de viaţă care să-i permită pierderea surplusului de greutate cu care s-a luptat toată viaţa lui. Într-un episod recent al podcastului Deeney Talks, Elton a dezvăluit că a apelat la sfatul experţilor medicali şi-a făcut mai multă mişcare, iar rezultatele efortului său n-au întârziat să apară.

Discutând despre sănătate şi wellness cu gazda podcastului, sportivul Troy Deeney, „Rocket Man” a detaliat rutina care i-a permis să ajungă în cea mai bună formă fizică din viaţa lui: „În perioada în care eram închişi în case, am început să slăbesc. Am făcut exerciţii în piscină şi am jucat tenis. Mi-am propus să ies din pandemia asta fără să mai fiu supraponderal şi mi-am dorit ca, atunci când voi merge din nou în turneu, să fiu mai fit ca niciodată.”

stanga
dreapta
3 fotojet jpg jpeg
4 elton fat jpg jpeg
5 elton slab jpg jpeg

John a recunoscut faptul că a avut, de numeroase ori, probleme cu felul în care arăta, dar că şi-a găsit, într-un final, motivaţia de-a slăbi şi-a deveni mai sănătos chiar la familia lui. Superstarul are doi copii, pe Zachary (10) şi pe Elijah (8), cu soţul David Furnish.

“M-am luptat cu kilogramele în plus toată viaţa mea, dar mi-am propus să mă concentrez pe asta în lockdown. În plus, am avut mult sprijin de la cei din casă”, mărturiseşte Elton.

Muzicianul de 74 de ani are diabet de tip B şi trebuie să fie tot timpul atent la alimentaţia sa, însă chiar el recunoaşte că au existat mici scăpări de-a lungul timpului. Totuşi, din momentul în care şi-a propus să facă o schimbare importantă, rezultatele s-au văzut, iar el se simte mai bine ca niciodată.

“N-am mai fost atât de fit de mult, mult timp. N-avea rost să continui să mă plâng că eram supraponderal. Trebuia să iau măsuri, să fac ceva. Şi de-abia am început întregul proces al schimbării. Am stat de vorbă cu un medic, cu un nutriţionist, ca să ştiu ce modificări să fac în meniul zilnic, să-mi dea idei cum să abordez întreaga situaţie, ce am de făcut concret.”

În ceea ce priveşte sportul, Elton a dezvăluit că a mers 67km în piscină încă de la începutul anului. „Totul se reduce la cum vrei să decurgă restul vieţii tale. Am doi copii pe care îmi doresc să-i văd şi să le fiu alături cât mai mult timp posibil. Aşa că mi-am zis să mă adun puţin, să fac ce mi se spune, pentru că voi vedea eu beneficiile cât de curând. Şi asta fac şi acum – sunt atent la ce mănânc şi fac mişcare mai multă!”

Foto - Shutterstock, Instagram Elton John