Eşti mereu obosit? Cum intri în formă rapid şi fără suplimente alimentare

1 energie jpg jpeg

Dacă treci printr-o perioadă în care nu te simţi deloc în formă, îţi poţi ajuta organismul să se detoxifice rapid cu ajutorul câtorva tehnici simple. Încearcă-le şi vei avea mai multă energie, decât ai crede!

Lipsa de somn, alimentaţia nepotrivită, stresul, consumul de zahăr şi de alcool sunt doar câteva dintre cauzele care pot duce la epuizare. De cele mai multe ori, când trecem prin zile lipsite de energie, optăm pentru suplimentele din farmacii sau din magazinele de specialitate, fără să ne dăm seama că nu acestea reprezintă soluţia cea mai bună.

Poţi avea control asupra stării tale de spirit, dacă vei apela la aceste tehnici eficiente. Cu cât le vei urma mai mult timp, cu atât nivelul tău de energie va creşte considerabil!

Urmează Postul Intermitent

Postul Intermitent, cunoscut ca „Intermittent Fasting‟ încurajează reînnoirea celulară. Atunci când nu mai consumi alimente timp de câteva ore, organismul intră într-un proces numit „autofagie‟, în care se crează celule noi şi sănătoase. Acest lucru te va ajuta să te odihneşti mai bine, să te simţi energic şi să îţi prelungeşti viaţa. Poţi încerca măcar o dată pe săptămână fereastra de 16 ore de Post Intermitent. 

Citeşte şi: Cum funcţionează postul intermitent - 8 ore mănânci ce doreşti, apoi faci o pauză alimentară de 16 ore

Fă exerciţii fizice regulate

Sportul te ajută să îţi menţii starea de sănătate la cote optime, dar şi nivelul de energie. Exerciţiile fizice regulate stimulează eliberarea endorfinelor, substanţele responsabile cu starea ta bună de spirit. Mai mult decât atât, stimulează activitatea cerebrală, te ajută să dormi mai bine şi să fii într-o formă fizică bună.

Citeşte şi: Cele mai bune exerciţii fizice pe care le poţi face la 40 de ani. Rezultate incredibile cu doar 10 minute pe zi! 

Renunţă la zahăr şi la alcool

Dacă vei renunţa la consumul de alcool, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, acest lucru va îmbunătăţi funcţia hepatică şi te va ajuta să ai o stare de spirit bună. De asemenea, excluderea zahărului din alimentaţie te va ţine departe de boli şi te va ajuta să fii într-o formă excelentă. Specialiştii recomandă înlocuirea zahărului din alimentaţie cu fructe şi legume. Odată ce vei elimina zahărul rafinat, papilele tale gustative se vor adapta şi vor aprecia dulceaţa naturală a fructelor.

Saună sau băi cu efect detoxifiant

Sauna este benefică pentru sănătatea inimii şi protejează corpul împotriva inflamaţiilor. Poţi începe să faci saună timp de 10 minute, apoi să creşti timpul cu câte 5 minute sau în funcţie de nevoile şi confortul tău.

Dacă nu poţi să faci saună, ia în calcul baia cu ghimbir! Oferă un efect detoxifiant rapid. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în apa caldă o lingură de pudră de ghimbir şi să stai în cadă timp de 20 de minute.

Sursă foto: Shutterstock