Factori care cresc riscul infarctului, dar nu sunt luaţi în calcul

1 73213 original jpg jpeg

Adesea, mulţi dintre noi se gândesc că infarctul se declanşează doar atunci când fluxul sangvin către inimă este blocat din cauza depunerilor de colesterol şi calciu pe vasele de sânge. Deşi de multe ori, acesta este factorul principal, există şi alte cauze care pot declanşa un infarct.

1. Furia

Un studiu realizat în Sidney,Australia,arată că persoanele care devin furioase din cauza certurilor şi a neînţelegerilor,au un risc mai mare de a se confrunta cu un infarct,în mai puţin de două ore de la incident. Riscul creşte în cazul persoanelor care fumează şi suferă de diabet sau de alte boli cronice.

2. Anxietatea

Şi persoanele anxioase îşi pot pune în pericol sănătatea inimii,potrivit oamenilor de ştiinţă. Acest lucru poate avea loc din cauză că anxietatea măreşte rata bătăilor inimii,creşte tensiunea arterială şi îngustează pereţii vaselor de sânge,îngreunând fluxul sangvin către inimă.

3. Sexul

Dacă te apropii de vârsta de 50 de ani,este recomandat să acorzi atenţie momentelor intime şi să eviţi trăirile prea intense. De obicei,un orgasm puternic înseamnă şi o rată mai mare a bătăilor inimii,ceea ce înseamnă că există un risc mai mare de a suferi un infarct,mai ales dacă ai probleme cardiace.

4. Supraalimentaţia

Cu cât mesele tale sunt mai consistente din punct de vedere caloric,cu atât ai un risc mai mare de a suferi un infarct. Grăsimile rele şi zaharurile din alimentele consumate duc la îngroşarea vaselor de sânge şi,implicit,la scăderea fluxului sangvin către inimă.