Ghimbirul, leac imunizant

1 72122 original jpg jpeg

Ghimbirul este folosit de secole ca adjuvant în tratarea mai multor afecţiuni. El face minuni în întărirea sistemului imunitar şi ajută organismul să lupte contra bolilor.

Bun împotriva cancerului ovarian

Ghimbirul este considerat o armă puternică în tratarea cancerului ovarian. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan arată faptul că pudra de ghimbir poate ucide celulele cancerigene din zona genitală. Specialiştii au dizolvat pudra de ghimbir şi au pus substanţa în contact cu celulele de cancer ovarian dintr-un laborator. În mod surprinzător,ghimbirul a cauzat dispariţia celulelor bolnave.

Previne cancerul de colon

Nu numai că este bun la gust şi dă o savoare aparte mâncărurilor,dar ultimele inovaţii în domeniul sănătăţii susţin că ghimbirul poate încetini creşterea celulelor cancerului colonrectal. Acest lucru se întâmplă deoarece condimentul-minune,cum i se mai spune ghimbirului,scade inflamaţia care duce la tumori. În timpul experimentului,30 de voluntari au făcut biopsii de colon,fiind împărţiţi în două categorii. Timp de 28 de zile,un grup de oameni a luat suplimente de ghimbir,în timp ce o parte dintre pacienţi au băut pastile cu efect placebo. După ce le-au făcut din nou biopsii,cercetătorii au descoperit ca inflamaţia colonului a scăzut cu 28 de procente în cazul celor care luaseră zilnic două grame de suplimente pe bază de ghimbir sau două linguriţe de condiment proaspăt ras.

Răcelile trec cu ceai de ghimbir

Uleiurile volatile din ghimbir,„responsabile” de gustul picant,sunt puternic antiseptice,activează imunitatea şi îndepărtează infecţiile virale,cum sunt răcelile,amigdalitele,bronşitele şi enteritele. În plus,ajută la eliminarea toxinelor şi sunt benefice pentru buna funcţionare a sistemului digestiv. Prepară un ceai din 25 de grame de rădăcină de ghimbir,curăţată de coajă,jumătate de litru de apă şi zeamă stoarsă de la o lămâie. Pune rădăcina la fiert până dă apa în clocot,acoperă şi lasă la foc mic timp de 20 de minute. Adaugă zeama de lămâie şi îndulceşte cu miere după gust. Bea zilnic trei căni,înainte de a mânca,până te pui pe picioare.Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg