Guma de mestecat te scapă de stres!

1 65208 original jpg jpeg

Este considerată alternativa sănătoasă a unui viciu, cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă, sortimentele de gumă de mestecat sunt atât de variate încât conţin până şi nicotină.

Guma de mestecat ne poate oferi mult mai mult decât o simplă respiraţie proaspătă,iar efectele utilizării acesteia variază de la persoană la persoană.

Prin mestecare,se impulsionează mărirea fluxului salivar,care curăţă parţial dantura de resturi alimentare. De asemenea,saliva în cantităţi mai mari contribuie la păstrarea PH-ului în parametri normali.

Alte indicaţii ar fi că guma de mestecat ajută în cazuri de tensiune nervoasă,fiind recomandată şi hipertensivilor,dar şi pasagerilor,în timpul călătoriei cu avionul. Aceasta te poate scăpa de sete,de stările de anxietate,ne face mai vigilenţi,iar concentrarea este sporită cu 19% pe durata efectuării unei activităţi. Acest lucru este susţinut şi de un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Baylor College of Medicine din Houston şi de la University College. Elevii cu această “îndeletnicire” înregistrează rezultate mai bune într-un an şcolar,pentru că guma îi ajută să se concentreze mai uşor şi îi scapă de stres.

Deşi s-a dovedit că guma opreşte formarea tartrului pe dinţi şi ajută la remineralizarea dinţilor,cercetatorii afirmă că din pricina nivelului ridicat de zahăr,pot apărea cariile dentare.  Din acest motiv,producătorii au optat pentru înlocuitori artificiali ai zaharului.

De asemenea,mestecatul excesiv,adică peste 20 de minute,poate duce la apariţia gastritelor şi a ulcerului gastric. Mucoasa stomacala este serios iritată dacă mestecăm pe stomacul gol. Acelasi mestecat prelungit cauzează obosirea articulaţiei temporomandibulare,deci nu exagera!Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg