Iată băutura care alungă depresia!

1 66384 original jpg jpeg

Cercetătorii au descoperit că berea, consumată în cantităţi moderate, combate una dintre afecţiunile cele mai răspândite, şi anume depresia.

Studiul norvegian,la care au luat parte peste 38 de mii de persoane,arată că cei care consumă bere în cantităţi moderate sunt expuşi unui risc mai mic de a suferi din cauza depresiei,în comparaţie cu aceia care nu consumă alcool sau îl consumă abuziv.

O posibilă explicaţie pentru legătura dintre non-băutori şi depresie are o conotaţie de natură socială,această interdependenţă putând fi pusă şi pe seama faptului că abstinenţii au mai puţini prieteni apropiaţi decât consumatorii de alcool în general şi bere în particular.

Desigur,abuzul de alcool este asociat cu depresia şi alte rezultate nedorite. De aceea,atât cercetătorii străini,cât şi membrii Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie,recomandă un consum moderat de bere,alături de o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.

"Depresia este o boală reală, este o tulburare a stării afective, care duce la instalarea unei stări de tristeţe sau de pierdere a speranţei pentru o perioadă mai lungă de timp, iar berea poate fi un aliat în combaterea apariţiei acesteia. Ceea ce nu trebuie uitat însă este că efectul benefic al berii, şi în acest caz, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate",afirmă Corina Zugravu,preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.