Iată beneficiile consumului de iaurt!

1 72580 original jpg jpeg

Este cremos, gustos şi oferă beneficii nutriţionale similare laptelui. Iaurtul a câştigat popularitate şi a început să fie inclus în alimentaţia zilnică.

Iată beneficiile iaurtului asupra sănătăţii:1. Ajută sistemul osos

Acesta conţine calciu şi vitamina D. Ambele componente sunt esenţiale pentru menţinerea oaselor sănătoase. În plus,calciul prezent în iaurt ajută la menţinerea densităţii osoase şi le întăreşte. Ajută la prevenirea bolilor osoase cum ar fi osteoporoza.

2. Este uşor de digerat

Oamenii care au intoleranţă la lactoză din cauza unor alergii,se pot bucura în condiţii de siguranţă de beneficiile iaurtului,deoarece este mai uşor de digerat decat laptele.

3. Conţine bacterii bune

Iaurtul are probiotice benefice care trăiesc în tractul digestiv şi ajută la eliminarea microorganismele dăunătoare care pot provoca daune intestinale sau digestive. În plus,aceste probiotice ajută la reglarea digestiei şi întăreşte sistemul imunitar.

4. Ajută la reducerea tensiunii arteriale crescute

Iaurtul este bogat în calciu şi în potasiu. Prezenţa potasiului din iaurt ajută la scăderea tensiunii arteriale.

5. Este benefic pentru piele

Acidul lactic găsit în iaurt acţionează ca un exfoliant care te ajută să scapi de celulele moarte. În plus,te ajută să ai un ten curat şi neted.

 6. Este bogat în vitamine  

O porţie de iaurt poate oferi diverse substanţe nutritive cum sunt potasiu,fosfor,vitamina B5,zinc,iod şi riboflavină. Iaurtul este bogat în vitamina B12,care este necesară pentru a menţine celulele roşii din sânge.

7. Stimulează imunitatea

Consumarea iaurtului zilnic poate produce un nivel mai ridicat de imunitate prin stimularea interferonului din organism.

8. Îmbunătăţeşte sănătatea intestinului    

Culturile active ale iaurtului ajută la ameliorarea anumitor afecţiuni gastrointestinale cum sunt intoleranţa la lactoză,constipaţia,diareea,cancerul de colon şi boala intestinului.