Iată câte beneficii pentru sănătate are pepenele roşu!

1 63960 original jpg jpeg

Ştiai că pepenele roşu te poate hidrata de două ori mai mult ca apa? Sau că licopenul din pulpa acestui fruct te protejează de ultraviolete? Şi beneficiile lui pentru sănătate nu se opresc aici...

Puternic detoxifiant

Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp,măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării în exces. Aşadar,dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat,atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ un kilogram de miez de pepene verde pe zi.

Tratează pietrele la rinichi

Sâmburii conţin zinc,fier,omega 6,proteine şi fibre care se absorb uşor în organism. Pe lângă efectul lor antioxidant,sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai dureri din cauza pietrelor la rinichi,poţi încerca o cură din seminţe uscate. Acestea se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau 2-3 linguri pe zi,în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,timp de 10 zile,de trei ori pe lună.

Sucul,adjuvant în tratamentul hepatitei

Medicii afirmă că sucul de pepene verde ajută la tratarea hepatitei cronice. Acesta se prepară dintr-o felie de pepene fără coajă,în storcătorul de fructe. Se bea imediat,câte un pahar pe zi,înainte cu jumătate de oră de masă.

Reglează tensiunea arterială

Pepenele este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune,datorită conţinutului scăzut în grăsimi. Substanţa numită cucurbocitrinstimulează dilatarea vaselor de sânge şi ajută la echilibrarea tensiunii arteriale.

Coaja previne osteoporoza

Coaja de pepene verde este o sursă bogată de sili­ciu şi clorofilă. Siliciul îm­bu­nă­tă­ţeşte activitatea pancreasului,fiind esenţial în fixarea cal­ciului în organism. La rândul ei,clo­ro­fila are pr­o­prie­tăţi antibacteriene şi  antifungice şi poate fi consumată sub formă de dulceaţă,uscată sau sub formă de macerat.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg