Iată ce e sănătos să mănânci la cină!

1 65709 original jpg jpeg

După o zi plină de muncă îţi poţi recăpăta forţa savurând o cină delicioasă şi sănătoasă. Iată ce mâncăruri poţi prepara astfel încât să nu te îngraşi.

Încearcă o salată hrănitoareProbabil ai auzit de multe ori:“ultima masa ar trebui servită până în ora şaşe”,însă unii nutriţionişti sunt de părere că se pot mânca (o serie de alimente mai uşoare) şi până în ora 21.00.

De exemplu,o salată nu-ţi va face rău deloc.

Ca ingrediente te poţi baza pe:salata verde crocantă (iceberg) sau salata creaţă,frunze proaspete de spanac,morcov ras,ardei gras,câteva feliuţe de roşii,seminţe neprăjite de in (o sursă importantă de omega 3) sau floarea soarelui şi sfeclă roşie coaptă la cuptor.

8dd8e5af29590296d7b8d4474e31f860 jpg jpeg

La toate acestea poţi adăuga câteva cubuleţe de brânză de vacă,piept de pui fript la grătar sau paste din faină integrală. Adaugă puţin oţet balsamic (sau zeamă de lămâie) şi ulei de măsline şi ai pregătit o salată delicioasă şi foarte hrănitoare. Încearcă să eviţi salata de varză sau ceapa deoarece te pot balona. De asemenea,ai grijă şi cu dressing-urile. Seara este bine să eviţi sosurile grele precum cele din maioneză sau smântână.

Dacă pofteşti la ceva mai consistent atunci poţi mânca 150 de grame de carne albă (la alegere curcan,pui,peşte) cu legume. Carnea este bine să fie pregătită la abur,la gratar sau fiartă,iar legumele nu trebuie să fie călite în margarină sau unt. În schimb poţi folosi uleiul de măsline.

b36504fcfff6751e66bb8ab393c3ece9 jpg jpeg

După preferinţă,poţi mânca o garnitură legume din:broccoli,morcov,puţină ţelină,dovlecel,cartof,mazăre care a fost apărită în prealabil.

Mai poţi mânca,de asemenea,orez integral fiert cu ciuperci şi ulei de măsline,sare şi puţină verdeaţă şi curry (este puternic antioxidant).

Dacă doreşti să înlocuieşti carnea cu altceva şi mai uşor,poţi mânca produse preparate din soia,precum chifteluţe sau brânză tofu.

...nutriţioniştii recomandă să evităm prăjiturile cu multă cremă.

Însă te asigur că nimic nu se compară cu o salată delicioasă din fructe proaspete:mere,banane,mandarine,kiwi,ananas,portocale ş.a.

8c62f0000abf401e9c4263f063424170 jpg jpeg

La aceasta mai poţi adauga puţină miere şi scorţişoară şi astfel vei obţine cel mai bun desert cu fructe pe care l-ai mâncat vreodată.

Mai mult,seara te mai poţi răsfăţa cu un iaurt de fructe preparat de tine din iaurt simplu şi fructe proaspete (astfel vei evita conservanţii şi E-urile nocive) sau două-trei tablete de ciocolată amăruie.



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg