Iată cum previi apariţia cancerului la sân!

1 73652 original jpg jpeg

Deşi nu se cunosc cauzele exacte care duc la apariţia cancerului la sân, există anumiţi factori care duc la devoltarea acestei afecţiuni. Alimentaţia haotică, alcoolul, obezitatea sunt câţiva dintre factorii asupra cărora se poate interveni.

Supraponderabilitatea şi obezitatea

Acestea se află în strânsă legătură cu riscul crescut de a dezvolta cancer la sân,în special în cazul femeilor aflate la menopauză. Grăsimea depusă în exces pe abdomen şi în jurul taliei poate duce la creşterea nivelului de estrogen ş,implicit,la apariţia cancerului la sân.  

TutunulDeşi studiile nu au găsit o legătură între fumat şi cancerul la sân,există câteva cercetări care arată că fumatul pasiv duce la creşterea riscului de a dezvolta cancer la sân. Aşadar,încearcă să stai cât mai departe de persoanele fumătoare.

Femeile care iau anticoncepţionale au un risc destul de mare de a suferi de cancer la sân,potrivit studiilor. Dezvoltarea celulelor canceroase se află în strânsă legătură cu perioada în care o femeie ia pilule contraceptive:cu cât cât este mai lungă,cu atât riscul este mai crescut. Cu toate acestea,cercetările arată că după o perioadă de cel puţin 10 ani în care nu s-au mai administrat anticoncepţionale,riscul de a suferi de cancer ajunge la nivelul minim.

Excerciţiile fizice,efectuate în mod frecvent,ajută la prevenirea cancerului la sân. Combină sportul cu o dietă sănătoasă,bazată pe cât mai multe fructe şi legume şi redu consumul de alcool şi alimente bogate în grăsimi saturate.

Pentru proaspetele mămici,alăptatul contribuie,într-o oarecare măsură,la reducerea riscului de dezvoltare a celulelor canceroase la nivelul sânilor. Cercetătorii sunt de părere că în momentul alăptării,nivelul estrogenului din organism rămâne în limite normale,ceea ce împiedică apariţia cancerului.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg