Iată cum să te relaxezi înainte de culcare!

1 65238 original jpg jpeg

Cititul înainte de culcare te ajută să te relaxezi şi să adormi mai uşor. Nu este profesionist, dar succesul personal determină calitatea vieţii. În urma acestor obiceiuri simple înainte de culcare, vei duce o viaţă în care te poţi bucura cu adevărat de ceea ce este important.

1. Câte ore de somn ai nevoie să te trezeşti odihnită?

Ştim că oamenii au nevoie de 8 ore pe noapte pentru a se odihni în mod corespunzător. Dar realitatea este că nu suntem toţi la fel şi nu toţi au aceleaşi cerinţe de somn.Pentru unii 6 ore sunt suficiente,iar altele ar putea avea nevoie de 9,cu media fiind 8. Numai tu ştii câte ore ai nevoie pentru a te trezi odihnită,cheia acestui lucru este stabilirea unei ore la care să te bagi în pat.Studiile arată că nu e bine să te ridici în grabă din pat. E mai bine să te trezeşti,să mănânci calmă micul dejun şi apoi să te duci la serviciu sau să rezolvi probleme de peste zi.

2. Citeşte înainte de culcare

Mai multe studii arată că citirea timp de 15 minute înainte de a merge la culcare te eliberează de stres. Pentru că e relaxant,citind înainte de culcare se reduce anxietatea şi ne permite să adormim mai repede. Optează să citeşti o carte,nu de pe tabletă sau laptop. Lumina de la dispozitive te oboseşte şi nu se mai produce efectul de relaxare.

3. Plimbă-te

O plimbare de 15-20 de minute oxigenează sângele,te ajută să terelaxezişi să vezi lucrurile dintr-un alt unghi. În plus,creşte sentimentul de bunăstare. Plimbările sunt foarte bune pentru că te ajută să gândeşti mai clar. Există momente când această relaxare va duce la o explozie bruscă de creativitate sau idei noi,ceva ce oamenii de succes au simţit. Cu o scurtă plimbare înainte de culcare vei vedea cât de bine o să te simţi.

4. Petrece mai mult timp cu familia şi prietenii

Ei sunt forţa motrică din spatele vieţii noastre,energia reală care stimulează fericirea. Petrece timp cu familia şi prietenii înainte de a merge la culcare,deoarece este esenţială pentru o viaţă implinită:luarea cinei cu prietenii,joaca cu copiii,un duş cu partenerul tău ... nu costă nimic şi te vor face să te simţi bine în pielea ta. A petrece timp cu familia este la fel de important pentru fericirea şi calitatea vieţii,ca şi respiraţia.

 5. Vizualizează ziua următoare  

Acest lucru te va ajuta să-ţi stabileşti obiectivele şi limitelea ceea ce vei putea face. Este o modalitate bună de a ne reaminti cine suntem şi ce scop avem. Vizualizarea zilei a doua este o strategie comună în rândul persoanelor de succes. Adevărata fericire constă în lucrurile mici.